Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder en Ajax uit elkaar na nieuwe blamage

Het bericht waarvan je wist dat het zou komen: Alfred Schreuder is geen trainer meer van Ajax. Na afloop van een nieuwe flater tegen FC Volendam (1-1) kondigde Edwin van der Sar zijn vertrek aan.

26 januari 2023 - 23:52
Schreuderweg800
Het doek is gevallen voor Schreuder. © Pro Shots

Het kon eigenlijk niet uitblijven. Schreuder balanceerde al weken op een flinterdun koord. Het gelijkspel tegen Volendam bleek de druppel. De directie sloeg direct na het eindsignaal aan het vergaderen. Ajax publiceerde vervolgens een persbericht, om het op non-actief stellen van Schreuder aan te kondigen. 

Het kwam voor niemand als een echte verrassing. De resultaten van dit seizoen mogen we gerust Ajaxonwaardig noemen. Veel supporters waren de onbedreven gang van zaken bij Ajax dan ook beu. Er werd tijdens Volendam-thuis met zakdoekjes gezwaaid, terwijl er ook weinig vlijende liedjes richting Schreuder werden gezongen.

En dan kan het snel gaan. De koek is nu echt op. Het doek is gevallen. Niet alleen voor Schreuder overigens, want ook assistent-trainer Matthias Kaltenbach vertrekt. 

Aanbevolen
Reiziger en Witschge voorlopig voor de groep na ontslag Schreuder

Van der Sar verklaarde zich voor de camera van ESPN nader. “Na de thuisduels met PSV en Vitesse hebben we geëvalueerd. We hebben toen een aantal zaken besproken en aangepast. Het puntenverlies in de laatste wedstrijden toont echter niet aan dat er een ommekeer is.”

“Het is nooit fijn mensen te laten gaan nadat ze hard hebben gewerkt, maar voor ons was dit het moment om niet met Schreuder door te gaan,” vervolgt Sar. “Je moet in de top van Nederland kunnen meedraaien, maar met dit puntenaantal gaat dat niet.”

Of Van der Sar na het ontslag van Schreuder ook zelf in de spiegel kijkt? “Natuurlijk, dat doen we met z'n allen. We moeten kijken naar afgelopen zomer, met de spelers die zijn weggegaan en zijn gekomen. Of ik zichtbaarder had moeten zijn? Het gaat niet alleen om zichtbaarheid, maar ook om de gesprekken binnenskamers.”

Wie er zondag tegen Excelsior voor de groep staat, houdt Van der Sar nog even voor zich. De algemeen directeur stelt dat alle scenario's open worden gehouden. 

Aanbevolen
Van der Sar stelt dat zelf opstappen ‘niet aan hem is’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >