Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger en Witschge voorlopig voor de groep na ontslag Schreuder

Nu Alfred Schreuder op non-actief is gesteld, moet Ajax op zoek naar een andere trainer. Mocht er voor het uitduel met Excelsior geen nieuwe oefenmeester zijn aangesteld, dan nemen Michael Reiziger en Richard Witschge plaats op de bank.

27 januari 2023 - 00:27
Reizigerwitschge800
Dit duo leidt vanaf vrijdag de training. © AFC Ajax

Edwin van der Sar schoof na het onvermijdelijke nieuws aan in de perskamer van de Johan Cruijff Arena om tekst en uitleg te geven over het ontslag van Schreuder. Wie moet de vertrekkende trainer opvolgen? De algemeen directeur stelt dat alle scenario’s open worden gehouden.

Daarmee doelt hij op twee mogelijkheden: een trainer die voor de lange termijn wordt aangesteld of iemand die het seizoen afmaakt. Als er voor het uitduel met Excelsior niemand is gevonden, staan Reiziger en Witschge voor de groep. Het duo leidt vanaf vrijdag dan ook de training.

“De kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer voor de groep staat,” zo liet Van der Sar weten. Dat klinkt alsof er op de achtergrond al zaken speelden, voordat Schreuder definitief de laan werd uitgestuurd. Sar daarover: “Je kijkt als directie altijd naar wat er kan gebeuren. Je moet voorbereid zijn. Of Peter Bosz een optie is? Ik ga nu niet op namen in.”

Aanbevolen
Van der Sar stelt dat zelf opstappen ‘niet aan hem is’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >