Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Latertje voor Ajaxsupporters in Den Bosch

Ajax verzekerde zich woensdag zonder al te veel moeite van een plaats in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Dat deed het door FC Den Bosch met 0-2 te verslaan. Voor de supporters in het uitvak werd het een latertje.

12 januari 2023 - 09:56
Hoofdplaat Fotoverslag Groot
De Vliert ziet er zo veel beter uit natuurlijk. © De Brouwer

Veel Ajacieden die de reis naar Stadion De Vliert maakten, waren dik na middernacht een keertje thuis. Zij waren er wel getuige van hoe hun cluppie eindelijk weer de nul hield. De debuterende Gerónimo Rulli kreeg dan ook weinig te doen in het kletsnatte stadionnetje.

Ajax kwam via een door Dusan Tadic heerlijk getrapte pingel op voorsprong. Kenneth Taylor verdubbelde de stand later in de wedstrijd met een droog schot. Dat waren ook meteen de hoogtepunten van een bekeravondje in Den Bosch.

Het uitverkochte uitvak scandeerde al snel de naam van Francisco Conceição. De Portugese aanvaller had het wederom aardig op zijn heupen. Zijn spel is leuk om te zien. Andere lichtpuntjes? Het spel van Kian Fitz-Jim. Ook worden we blij van debuterende jonkies, zoals Jorrel Hato en Olivier Aertssen.

Aanbevolen
Schreuder ziet Conceição naar vaste basisplaats groeien

Ondanks dat de thuisploeg amper gevaarlijk werd, keken we toch met zorg naar onze defensie. Jorge Sánchez en Calvin Bassey ogen nog altijd onzeker. Ook Owen Wijndal toonde niet aan dat zijn trainer ongelijk had door hem te passeren tegen NEC. Het lag soms flink open, al wisten de Bosschenaren daar geen raad mee.

Davy Klaassen en Tadic trokken na afloop hun shirtjes uit en slingerden deze het uitvak in. Daarna was het tijd de bussen op te zoeken en huiswaarts te keren. Eindelijk weer met een zege in de tas.

De foto’s hieronder zijn gemaakt door De Brouwer. Klaar met plaatjes kijken? Stem dan snel nog even op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Telt allemaal mee voor het klassement Ajacied van het Jaar.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >