Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Het is fijn een trainer te hebben die leeft voor de club’

Ga er maar aanstaan om halverwege het seizoen in te stappen als hoofdcoach van Ajax, op een moment dat het voor geen meter loopt bij de club. Geen gemakkelijk karwei, maar John Heitinga durfde de uitdaging aan. Dusan Tadic is onder de indruk van zijn werkwijze.

15 februari 2023 - 16:47
Tadic Voor Union 1200
Tadic merkt dat er nieuwe energie is. © Pro Shots

“Wat er sinds zijn aanstelling allemaal is veranderd? Je merkt vooral dat er veel nieuwe energie is. Vers bloed,” zo vertelt Tadic tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europese treffen met 1. FC Union Berlin. “Het is fijn een trainer te hebben die Ajax goed kent en die leeft voor de club. Heitinga is heel duidelijk. Ik ben erg onder de indruk van hem.”

De 34-jarige aanvaller stelt dat een succesvolle coach over drie belangrijke eigenschappen moet beschikken. “Als je een toptrainer wil zijn, moet je een sterk karakter hebben. Het is belangrijk sociaal vaardig te zijn en je moet je managementkwaliteiten aanwenden om dingen te kunnen organiseren. Heitinga heeft alles.”

Tadic spreekt dus vol lof over zijn nieuwe hoofdtrainer. Hij merkt dat er weer een frisse wind waait in de Johan Cruijff Arena. Het teamgevoel is sterker dan enkele weken geleden, toen vooral het chagrijn overheerste. Dat zag je mooi terug na de beslissende goals tegen RKC Waalwijk (3-1), die vol passie met elkaar werden gevierd.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Orkaan van geluid geeft spelers extra kracht’

“De trainer en staf dringen erop aan dat we doelpunten gezamenlijk vieren,” reageert Tadic op een vraag van Ajax Life. “We moeten alles samen doen, als team. Dat is belangrijk. Het is aan ons om te zorgen dat alles goed loopt. Iedereen is blij en de lach is terug. Dat is fijn om te zien.”

Het tweeluik met Union Berlin is een zware test voor Ajax. De Europese potjes in de Champions League waren eerder dit seizoen immers geen onverdeeld succes. Een treetje lager op de Europese ladder hoopt Tadic dat Ajax wel zijn visitekaartje kan afgeven.

“We zitten in goede fase en de sfeer is Europees altijd geweldig. Het belangrijkste is dat we er alles aan doen om te winnen,” besluit hij.

Aanbevolen
Ajax moet volgens Heitinga de perfecte wedstrijd spelen tegen Union Berlin

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >