Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax vergeet te winnen van koploper PEC Zwolle

Brian Brobbey maakte zondag nog twee goals tegen SC Cambuur, maar stond maandag met Jong Ajax gewoon aan de aftrap tegen koploper PEC Zwolle. Ook Youri Regeer, Kian Fitz-Jim en Jorrel Hato maakten zondag én maandag minuten. Het scorebord had helaas een rustige avond: 0-0.

07 februari 2023 - 09:57
Jajpec800
Rasmussen schiet de pingel slap in. © Pro Shots

Met de overgang van John Heitinga naar Ajax 1, hebben de talentvolle jonge Ajacieden het idee meer kans te maken op speeltijd in de hoofdmacht. Neem Regeer, die ook in Leeuwarden mocht invallen. “Als je niet veel in het eerste speelt, moet je ritme behouden. Dat is het belangrijkste,” zei het talent bij ESPN na het duel met PEC.

Regeer stond twee weken geleden nog op het punt naar FC Emmen te vertrekken, maar het ontslag van Alfred Schreuder gaf hem ander perspectief bij Ajax. “Ik heb altijd gezegd: Ajax is de droomclub waar ik wil spelen. Met veel mensen en mijn familie heb ik overlegd. Uiteindelijk heb ik zelf het besluit genomen te gaan voor mijn kansen in de tweede competitiehelft. Een nieuwe hoofdtrainer is nieuwe kansen, zeg ik altijd.”

Dat Heitinga de nieuwe eindbaas bij Ajax 1 werd, stemde Regeer vrolijk. “Tuurlijk, ik heb drie jaar met hem gewerkt. Ik heb een speciale band met de trainer. Maar Heitinga kan niks garanderen, ik moet zelf keihard blijven werken voor een plekje in de selectie.”

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan Timber!

De wedstrijd tegen Zwolle was van best hoog niveau, zag Heitinga vanaf het balkonnetje op De Toekomst. Regeer: “In de tweede helft zijn we grotendeels de baas geweest, maar we vergeten wel onszelf te belonen.” De verdediger die ‘volgens afspraak’ na en uur werd gewisseld, doelde op de afgekeurde goal wegens buitenspel en de door Christian Rasmussen gemiste pingel in de blessuretijd.

Opvallend: de penalty werd toegekend nadat Amourricho van Axel Dongen een duw in de rug kreeg. Het door blessureleed geteisterde talent wilde per se zelf vanaf elf meter schieten, maar werd door Fitz-Jim weggehouden. Ook Silvano Vos probeerde de strafschop te claimen, maar Rasmussen nam ‘m volgens afspraak. Hij vergat Jong Ajax vervolgens de overwinning te schenken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >