Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax lijdt opnieuw puntenverlies, nu tegen FC Den Bosch

Het is Jong Ajax niet gelukt de reeks zonder zeges te doorbreken. Op bezoek bij FC Den Bosch werd voor de tiende keer op rij niet gewonnen. De talenten gingen met 4-2 onderuit.

11 februari 2023 - 08:44
Dbojaj800
Lucca wist het net niet te vinden. © Pro Shots

Lorenzo Lucca keerde terug in Stadion De Vliert. De Italiaanse spits was tijdens het KNVB-bekerduel met de Den Bosch nog basisspeler voor Ajax 1. Nu mocht hij wederom beginnen tegen de Brabanders, maar wel op een niveautje lager. Ook Kian Fitz-Jim, Silvano Vos, Jorrel Hato, Olivier Aertssen en Youri Regeer stonden aan de aftrap.

Zowel Den Bosch als Jong Ajax kregen kansen in de openingsfase, al waren de mogelijkheden van de thuisploeg vooral aan het slordige balverlies van de talenten te wijden. De openingstreffer was daar exemplarisch voor. Doelman Tom de Graaff leverde de bal in, kon nog ingrijpen op de eerste inzet, maar zag de rebound alsnog binnenvliegen. 

Ondanks de betere kansen van Den Bosch, was het Jong Ajax dat de wedstrijd omdraaide. Hato maakte de gelijkmaker vanuit een corner – het was tevens zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal ­– waarna Kristian Hlynsson zijn ploeg op voorsprong schoot: 1-2.

Aanbevolen
TV-tip: documentaire ‘Aim for the stars’ met Bassey in de hoofdrol

Wat Jong Ajax in de eerste helft flikte, deed Den Bosch na rust. Nu was het de thuisploeg dat van een achterstand naar een voorsprong ging. Joey Konings stond vogeltje vrij en kon een lage voorzet binnenwerken. Even later was hij in de rebound opnieuw trefzeker. En zo stond het opeens 3-2. 

Trainer Michel Kreek probeerde met het brengen van Sontje Hansen, Amourricho van Axel Dongen en Gabriel Misehouy nog wat te forceren, maar de beslissing viel aan de andere kant. Faris Hammouti gooide de wedstrijd met een schot in de verre hoek in het slot.

Zo lukte het Jong Ajax weer niet om te winnen. De laatste keer dat de ploeg zegevierde, was op 4 november 2022, uit bij FC Dordrecht (3-4). Een zeventiende plek op de ranglijst is in die zin niet verrassend. Het volgende duel staat gepland voor maandag 20 februari. Dan komt MVV Maastricht op bezoek.   

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >