Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: documentaire ‘Aim for the stars’ met Bassey in de hoofdrol

Calvin Bassey maakte afgelopen zomer de overstap van Rangers FC naar Ajax. Ajax TV komt met een portret over de verdediger. Deze is zaterdag te zien op ESPN. De route die Bassey volgde richting zijn verhuizing naar Amsterdam, is een bijzondere.

10 februari 2023 - 13:30
Bassey 1200
Bassey geeft niet snel op. © Pro Shots

Bassey mag zich een van de grote zomeraankopen van Ajax noemen. De verwachtingen waren dan ook torenhoog bij alles en iedereen. Feit is dat Ajax geen makkelijke club is. Ook Bassey heeft dat gemerkt. Afschrijven is te vroeg, want de verdediger weet wat knokken is.

Als zoon van Nigeriaanse ouders groeide Bassey op in een buitenwijk van Londen. Hij zag van nabij hoe een aantal klasgenoten en vrienden in de criminaliteit belandden. Bassey liet zich niet beïnvloeden. Hij wist al van kinds af aan één ding zeker: zijn toekomst lag in het voetbal.

Hij oefende van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met zijn bal op een afgetrapt pleintje achter zijn huis. Samen met vrienden meldde hij zich aan voor meerdere stages bij profclubs in de buurt, telkens zonder succes.

In ons magazine Ajax Life zei Bassey daar het volgende over: “Het belangrijkste is dat je altijd blijft doorgaan. In Londen willen bijna alle kinderen voetballer worden. Er is zo veel talent op één plek. Net op het moment dat ik minder in mijn droom ging geloven, kreeg ik de kans bij Leicester City.”

Die kans greep Bassey met beide handen aan. “Ik was toen vijftien, wat best laat is in de huidige voetballerij,” weet de voetballer. Zijn doorzettingsvermogen betaalde zich echter volop uit.

Hij speelde zich een paar jaar later bij Rangers FC in de kijker van Ajax. In Schotland waren de supporters gek met hem. We sluiten zeker niet uit dat Bassey ook in Amsterdam komt bovendrijven.

De Ajax TV Special ‘Aim for the stars’ is zaterdag 11 februari om 17.30 uur te zien op ESPN.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >