Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey over zijn doelen, kritiek en toekomst bij Ajax

Brian Brobbey (20) heeft zijn hart op de tong. In de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life laat hij zich onderwerpen aan een Vragenvuur van onze lezers. Hij spreekt over persoonlijke doelen, levenslessen en zijn toekomst in Amsterdam.

02 februari 2023 - 09:24
Brobbey 1200
Brobbey wil topscorer van de eredivisie worden. © Pro Shots

De jonge Ajaxspits is bezig aan een moeizaam voetbaljaar. Daarom vraagt lezer Arnoud Boon hoe Brobbey zelf vindt dat het gaat. “In het begin van het seizoen ging het best goed, daarna raakten we zoekende. De kritiek op Ajax wordt soms overdreven. Mensen die kritiek hebben, kennen de tactische afspraken ook niet.”

De aanvaller zit ook zeker niet bij de pakken neer. Hij stelt zichzelf grote doelen. “We zullen laten zien dat we het aankunnen. We moeten – en gaan – kampioen worden. We spelen om drie prijzen en kunnen die allemaal winnen. En ik wil topscorer worden van de eredivisie,” aldus Brobbey, die op acht treffers in de eredivisie staat.

“Dat weet je nooit,” antwoordt Brobbey vervolgens op de vraag hoelang hij nog bij Ajax blijft spelen. De vraag is ingezonden door Ruben van der Waals. Brobbey gaat er dieper op in. “Wanneer je een goed seizoen hebt, kan er van alles gebeuren. Zolang ik voor Ajax speel, blijf ik alles geven.”

Aanbevolen
Ajax Life 6: alvast een blik op Berlijn

Dat klinkt alsof Brobbey toch alweer snel kan verkassen, als de kans zich voordoet. “Ik heb tot 2027 getekend. De les van Leipzig was dat ik te vroeg ben weggegaan, maar wanneer weet je dat je op tijd weggaat?” vraagt de twintiger zich af.

“Ik ben al twee keer kampioen met Ajax geworden en dit seizoen verwacht ik dat de derde keer te worden. Dit seizoen ga ik dus ook voor de prijs van topscorer. Dat is niet per se een moment om weg te gaan, maar dan heb ik voor mijn gevoel wel wat laten zien bij Ajax. Zodra ik dat gevoel sterk heb, is alles mogelijk.”

In de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life lees je het volledige interview met Brobbey. Daarin beantwoordt hij onder meer vragen over voetbalshirtjes, zijn fysiek, het missen van opgelegde kansen, voetbalpleintjes en concurrentie in de spits.

Wil jij dit magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax! Een lidmaatschap scoor je nu met vijftig procent korting!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >