Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 6: alvast een blik op Berlijn

Hoewel Ajax’ jacht op de koppositie in de eredivisie alle aandacht vereist, kijken we in het februarinummer van Ajax Life al met een schuin oog naar het komende Europese tweeluik met 1. FC Union Berlin. Het magazine valt vanaf vrijdag 3 februari op de mat bij leden van Supportersvereniging Ajax. Een voorproefje!

01 februari 2023 - 23:08
Al7magazine800
Tadic siert de cover van Ajax Life 6. © Ajax Life

Dat het Ajax van seizoen 2022/2023 in niets is te vergelijken met het Ajax van seizoen 2021/2022, weten we nu wel. Dat vraagt van Ajacieden naast incasseringsvermogen ook realiteitszin. Over dat laatste spreken we uitgebreid met onze aanvoerder Dusan Tadic. De Serviër, bezig aan zijn vijfde seizoen in Mokum, gaat ook uitgebreid in op zijn eigen toekomst bij Ajax. 

De Amsterdamse bravoure komt terug in ons Vragenvuur met spits Brian Brobbey. Hij windt er geen doekjes om en spreekt zich hardop uit over zijn persoonlijke doelstellingen, kritiek, concurrentie, het WK in Qatar en zijn eigen toekomst als profvoetballer.

Met de naderende Europese affiches tegen de sensatie van de Bundesliga, hebben we meerdere verhalen met een ‘Duits’ sausje. Zo blikt columnist Sonny Silooy terug op zijn tijd bij Arminia Bielefeld, waar ze maar weinig op hadden met mondige Ajacieden. 

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 6 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Verder reconstrueren we de tactische ‘Berlijnse Muur’ uit 2001 van toenmalig Ajaxtrainer Co Adriaanse en kun je jouw kennis over wedstrijden tegen Duitse clubs in de Europa League testen in onze grote Europa League quiz.

Daarnaast duikt Menno Pot in de rijke wit-rood-witte geschiedeniskist op zoek naar mooie verhalen over Duitse Ajacieden of Ajacieden die iets met Duitsland hebben. Dat levert een mooie lijst op: Van Co Prins en Samuel Kuffour tot de gebroeders Jol en Sheraldo Becker.

Laatstgenoemde komt ook aan het woord in onze uitgebreide reportage over Union Berlin, een club waarover veel moois valt te vertellen. Vooral op supportersgebied. Op vijf pagina’s lees je alles wat je moet weten over Ajax’ komende opponent. Houd daarnaast deze site in de gaten, want daar duiken in aanloop naar beide wedstrijden meerdere videoreportages op. 

Aanbevolen
Ajax Life 6: win boek over Ajaxpoëzie, Ten Hag, verdwenen stadions of Union Berlin!

In onze verhalen vanaf De Toekomst vertelt Soraya Verhoeve (Ajax Vrouwen) over andere zaken dan voetbal. Zo dobbert ze geregeld in ’t IJ en achtervolgde ze eens een stel boeven vanaf het trainingscomplex. Jong Ajaxtalent Jorrel Hato stelt zich voor in een uitgebreid kennismakingsgesprek en Urby Emanuelson – sinds dit seizoen meetrainend met de zaterdagamateurs – vertelt onder anderen waarom niet Maarten Stekelenburg, maar Kenneth Vermeer in zijn favoriete historische elftal met oud-ploeggenoten staat.

Is dat alles? Natuurlijk niet! Zo liepen we mee met de mannen van Ajax Radio tijdens een tenenkrommende thuiswedstrijd tegen FC Twente. Probeer dan maar eens positief te blijven. Elders in het magazine laten Fokke en Sukke hun licht schijnen op de belachelijk hoge bierprijzen in de Johan Cruijff Arena, brengen we een ode aan Andrij Demtsjenko, ‘interviewden’ we de nieuwe graffitiwand op Zuid én blikken we terug op een vermakelijk avondje tijdens de SV Ajax Nieuwjaarsconference.

Dit (en nog veel meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life verschijnt nog vier keer in dit seizoen. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >