Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis: ‘Tadic beste aanvoerder waarmee ik heb samengespeeld’

Dusan Tadic ligt bij een deel van de supporters onder een vergrootglas. De 34-jarige aanvoerder tikt niet meer zijn niveau van de afgelopen seizoenen aan, maar hij kan nog altijd uitstekende statistieken overleggen. Na de zege op SC Cambuur (0-5) spreekt Steven Berghuis vol lof over zijn Servische ploeggenoot.

Door Jordy Haak
05 februari 2023 - 15:27
Berghuis Tadic 1200
Berghuis zou Tadic nooit afschrijven. © Pro Shots

“Ik vind Dusan echt een kanjer. Hij is de beste aanvoerder waarmee ik heb samengespeeld,” vertelt Berghuis in de knusse perszaal van het Cambuur Stadion. “Ik ben zelf aanvoerder van Feyenoord geweest en ik zie bij Tadic dingen die hem een echte leider maken. Hij is onverstoorbaar. Het maakt daarbij niet uit of hij goed in de wedstrijd zit of niet.”

Tadic leeft als een voorbeeldprof. Hij mag dan een jaartje ouder worden, maar is nog altijd van grote waarde voor Ajax. Zo constateert ook Berghuis. “Dusan probeert zijn medespelers altijd te helpen. Rondom het zestienmetergebied kun je hem fantastisch gebruiken. Ik zou Tadic nooit afschrijven. Of hij kritiek krijgt omdat hij de oudste is? Als hij eruit wordt gehaald, ben ik dat. Dus dan ben ik de volgende,” lacht Berghuis.

Die opkrullende mondhoeken hebben we deze middag vaker gezien. Win twee wedstrijden op rij en de lach is helemaal terug. Zo snel kan het gaan. “Het zag er tegen Excelsior al beter uit, maar die wedstrijd hadden we ook kunnen verliezen,” is Berghuis eerlijk. “Daarna volgde een goede trainingsweek. Nu winnen we opnieuw. Dan groeit het vertrouwen.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Jeugd laten doorstromen zit in het DNA van deze club’

De hamvraag blijft waardoor het nu plots wel loopt bij Ajax. “Dat heeft denk ik te maken met de invulling van een aantal posities, in combinatie met het feit dat je wint. De kwaliteit is zeker aanwezig in deze groep. Er zijn een paar positiewisselingen doorgevoerd en dan zie je dat het misschien net wat beter klikt. De overwinning op Excelsior was iets kleins, maar dan heb je toch een fijnere week en we hebben goed kunnen trainen.”

Berghuis weet echter dat het nog veel te vroeg is om al conclusies te trekken. “We zijn immers pas twee potjes onderweg. We hebben prima goals gemaakt en in de restverdediging staat het iets beter, maar donderdag nemen we het op tegen FC Twente. Dat is toch een ander kaliber tegenstander.”

Op de vraag of alweer over een mogelijke landstitel mag worden gesproken, antwoordt Berghuis eerlijk. “De topclubs staan nog vrij dicht bij elkaar. Dat neemt niet weg dat we punten hebben verspeeld in wedstrijden waar dat eigenlijk echt niet mag. Aan het einde van het seizoen wacht ons bovendien een lastig programma, maar we staan er gelukkig nog goed bij.”

Aanbevolen
Ajax bezorgt vroege vogels fijne awayday met zege op Cambuur en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >