Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax O18 treft Sporting CP in achtste finale Youth League

Ajax onder 18 kan zich voorbereiden op een spannende achtste finale in de Youth League. De loting vond maandag plaats en koppelde de jonge Ajacieden in de volgende ronde aan Sporting Clube de Portugal.

13 februari 2023 - 13:18
Youth League 1200
Misehouy maakte de winnende tegen MTK Boedapest. © AFC Ajax

De jeugdploeg van de Amsterdammers won afgelopen woensdag in de tussenronde van het hoogste Europese clubtoernooi voor jeugdteams met 0-1 van MTK Boedapest. Gabriel Misehouy maakte de enige en dus winnende treffer. Daardoor plaatsten de Ajacieden zich voor de achtste finale van de ‘baby Champions League’.

De Amsterdammers konden als winnaar van de tussenronde loten tegen een van de zeven eerdere groepswinnaars. Met AC Milan, Atlético Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Sporting CP waren er dus louter topploegen te loten. Liverpool was als tegenstander geen optie, want de Amsterdamse talenten troffen de Engelsen al in de groepsfase.

De wedstrijden in de achtste finale gaan over één gespeeld duel. De confrontaties vinden plaats op 28 februari of 1 maart. Sporting CP speelt thuis en dus stappen de Ajacieden in het vliegtuig naar Portugal.

Mocht Ajax de kwartfinales weten te bereiken, dan is het goed om te weten dat die worden afgewerkt op 14 en 15 maart. De winnaars van die ronde plaatsen zich voor de halve finale in Nyon op 21 april. De finale volgt drie dagen later in de Zwitserse stad.

Aanbevolen
Ajax O18 door in Youth League na zege op MTK Boedapest

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >