Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden vermaken zich met bingo in trein naar Berlijn

De meeste Ajaxsupporters stapten woensdag in de trein naar Berlijn om hun club donderdag langs 1. FC Union Berlin te schreeuwen. Zo’n treinreis moet je zelf leuk maken. Dat is dan ook precies wat er gebeurde.

22 februari 2023 - 17:51
Bingo 1200
Bingomolen mee. Succes verzekerd! © Jesse

Ajacieden zijn creatief. Dat is niks nieuws. Dat geldt niet alleen voor de spelers op het veld, maar ook voor de supporters. Ajaxsupporter Jelmer stapte woensdag in alle vroegte met dertig maten in de trein naar Berlijn. Het zou een dolle boel worden in rijtuig vijf.

“Het was superleuk. We organiseerden een bingo, legden lekker een kaartje, ouwehoerden erop los en dronken bier. Helemaal top.” Huh, wacht effe. Een bingo…? “Ja, een maatje had een bingomolen gekocht bij de Action, of zo. Samen met een stapeltje bingokaarten. Mooi, toch?”

Ja, sowieso heel mooi. We houden wel van een stukje originaliteit. “We namen die hele handel mee de trein in. Iedereen kon meedoen tegen een kleine inleg voor een bingokaart. De inzet ging in een pot en dat werd meteen de hoofdprijs. Ajax en jullie als supportersvereniging leverden ook wat kleine prijzen.”

18 maart, een bijzondere datum voor Ajax. © Ajax Life
Aanbevolen
Grüße aus Berlin!

De trein zat sowieso goed vol met Ajacieden. Supporters die toevallig langsliepen, bleven regelmatig staan en wilden ook meedoen. Binnen de kortste keren stond het hele rijtuig dan ook ramvol.

Jelmer: “Er waren zelfs wat mensen – helemaal geen supporters – die via via op weg waren naar Lapland. Die begrepen totaal niet wat er aan de hand was, maar ze deden op zeker moment gezellig mee. Schitterend.”

Je zou je kunnen afvragen hoe de bingoleider zichzelf verstaanbaar maakt in zo’n drukke coupé. Nou, ook daar was aan gedacht. “We hadden een JBL box mee en hadden een microfoon-app gedownload. Daarmee waren we voor iedereen in het rijtuig goed hoorbaar, haha!”

Nu hopen dat het donderdag voor Ajax ook bingo wordt!

Aanbevolen
Groeten uit de trein naar Berlijn!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >