Nieuws

Vos looft mentale weerbaarheid Jong Ajax na late remise bij Jong PSV

Jong Ajax leek vrijdag voor het eerst in zeven duels weer een nederlaag te moeten slikken, maar de talenten knokten zich tegen Jong PSV knap terug van een 2-0-achterstand (2-2). Dave Vos is blij met de mentale weerbaarheid die zijn ploeg op De Herdgang toonde.

16 december 2023 - 10:06
Jpsjajvos800
Vos ziet Jong Ajax vaak op achterstand komen. © Pro Shots

Ook Jong Ajax heeft de weg omhoog gevonden. De beloften waren voorafgaand aan het duel met de leeftijdsgenoten van PSV al zes wedstrijden ongeslagen. Een terugkerend feit is wel dat de ploeg eerst op achterstand moet komen, om het vervolgens weer om te kunnen draaien. Zo ook in Eindhoven, waar Isaac Babadi trefzeker was vanaf elf meter.

“We komen voor de vierde keer op rij op achterstand. Daar kun je wat van vinden. Het is wel telkens vanuit een positie waarin we dominant zijn,” zo stelt Vos na afloop voor de draaiende camera van ESPN. Nu eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. De vorige keer trok je ‘m als overwinning over de streep. Daar moeten we wat mee.”

Het had overigens weinig gescheeld of de openingstreffer was aan Amsterdamse zijde gevallen. David Kalokoh was al na drie minuten heel dicht bij de 0-1. De bal belandde via doelman Joël Drommel op de lat en kwam weer bij Kalokoh terecht, maar de aanvaller kreeg de bal er ook in de rebound niet in.

Jong Ajax had het na de tegentreffer zwaar, maar kwam in de tweede helft weer bovendrijven. We zagen kansen voor Jaydon Banel, Julian Brandes, Gabriël Misehouy en Nassef Chourak. Tot doelpunten leidde het echter niet. Het geluk dat de talenten tot dan toe niet hadden, had Jong PSV wel. Mohamed Nassoh schoot de Eindhovenaren fraai op 2-0.

Aanbevolen
Ajax speelt mogelijke play-offs zeker niet in Johan Cruijff Arena

Ondanks de achterstand, bleef Chourak geloven in een goede afloop. “Bij een 2-0-stand was er een blessure en kwamen we samen. Toen heb ik tegen de jongens gezegd: ‘Kom op, er valt nog wat te halen als je ziet wat voor kansen we krijgen.’ Ik heb nooit in de wedstrijd de gedachte gehad: dit wordt ‘m niet meer. Ik heb altijd moed gehad.”

Chourak kreeg gelijk, want tien minuten voor tijd viel de 2-1 alsnog via Dies Janse. Drommel kon in eerste instantie nog redding brengen op een kopbal vanuit een corner, maar in de rebound was het alsnog raak. Binnen een mum van tijd kwam Jong Ajax op 2-2. Chourak zag de PSV-goalie te ver voor zijn doel staan en werkte de bal over Drommel heen.

Zo kreeg de ploeg van Vos alsnog loon naar werken. De trainer is dan ook blij met de mentale weerbaarheid van zijn ploeg “Zeker als je kijkt naar het feit dat we de laatste zeven wedstrijden niet hebben verloren, maar je op een aantal momenten wel achter komt.”

Jong Ajax reist op zaterdag 23 december opnieuw af naar de lampenstad, ditmaal voor de confrontatie met FC Eindhoven. Er wordt om 21.00 uur afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. Het is het laatste duel voor de winterstop.