Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vos baalt van houding gelijkspelend Jong Ajax: ‘Neigt beetje naar arrogantie’

Jong Ajax hield zaterdag een schamel puntje over aan het uitduel met FC Eindhoven. Het werd 2-2. De ploeg van de balende Dave Vos gaf tweemaal een voorsprong uit handen. De trainer vond daar wel wat van.

24 december 2023 - 11:19
Martha 1200
Martha speelde de hele wedstrijd in Eindhoven. © Pro Shots

De Jong Ajacieden begonnen goed aan het duel in het Jan Louwers Stadion. De eerste kans was ook meteen hangen. Raphaël Sarfo schoot de bal in de verre hoek achter doelman Jorn Brondeel. Lang genoten de Amsterdammers niet van de voorsprong, want niet veel later zette Dyon Dorenbosch de 1-1 al op het scorebord. Het was ietwat tegen de verhouding in, maar daar koop je weinig voor.

Na rust dribbelde Anass Salah-Eddine de zestien in en vond daar Gabriel Misehouy. Hij schoot Ajax opnieuw naar een voorsprong. Toch verdampte ook deze marge weer. Ozan Kökcü krulde de bal in de verre hoek achter doelman De Graaff. Het gevoel na de 2-2? Dat het vooral allemaal heel erg onnodig was.

Vos: “Ik vind dat wij de wedstrijd hebben gecontroleerd. Wel was de houding niet goed nadat we tot tweemaal toe op voorsprong kwamen. Het neigde op een bepaald moment zelfs een beetje naar arrogantie,” klonk hij geërgerd voor de camera van ESPN.

Aanbevolen
Speeldagen en tijden tweede seizoenshelft bekend: Ajax vooral op zondag

“We hadden op die momenten veel sneller van kant moeten wisselen. Dat deden we niet en dan kom je toch in gevaarlijke situaties terecht. Situaties waarin Eindhoven goed is. Daar baal ik wel van, want ik vind het eigenlijk ongelooflijk dat we hier niet met de winst weggaan.”

Verdediger Olivier Aertssen was niet veel vrolijker. “We komen op voorsprong en starten de wedstrijd gewoon goed. We creëren wel drie honderdprocent kansen. Daar maken we er eentje van, maar dat hadden er meer moeten zijn. Uiteindelijk kunnen we de wedstrijd wéér niet over de streep trekken. Dat is gewoon hartstikke zonde. We krijgen genoeg kansen en die moeten we afmaken.”

Zo sluit een extreem wisselvallig Jong Ajax kalenderjaar 2023 af met een gelijkspel. De ploeg staat nu vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanbevolen
Hoofdscout De Lang stelt zich voor en spreekt over transferwindow

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >