Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Valkanis ziet zwaktes van Ajax genadeloos blootgelegd worden

Michael Valkanis kreeg in het dramatisch verlopen KNVB-bekerduel met Hercules (3-2) bevestigd dat er bij Ajax nog heel veel werk aan de winkel is. De zwaktes van de ploeg werden genadeloos blootgelegd. Zwaktes die door de positievere resultaten in de afgelopen weken even werden verbloemd.

Door Jordy Haak
21 december 2023 - 22:38
Valkanis 1200 (1)
Valkanis weet dat er veel werk aan de winkel is. © Pro Shots

“Ik ben erg teleurgesteld en voel me schuldig tegenover de supporters,” vertelde Valkanis in de mixed zone van Stadion Galgenwaard. “Mijn felicitaties gaan naar Hercules, maar voor ons is dit enorm teleurstellend. Door een defensieve fout van ons kwamen ze op voorsprong. Dat gaf Hercules vertrouwen. Ze maakten het ons lastig met tien man achter de bal. Daar wisten we in de eerste helft geen oplossing voor te vinden.”

Valkanis constateerde dat de ploeg nog heel ver verwijderd is van het gewenste niveau. Hij zag dat Ajax tegen Hercules qua voetballende kwaliteiten te weinig bracht en dat het ook mentaal nog niet lekker zit. “Het is een lang seizoen voor Ajax, waarin al gigantisch veel is gebeurd. Er hing veel negativiteit rondom de club en er heeft een trainerswissel plaatsgevonden. Dat bracht wat nieuwe energie en positivisme, maar de zwaktes bleven ook zichtbaar.”

Aanbevolen
Ontgoochelde Hato kan wanprestatie tegen Hercules nauwelijks bevatten

Valkanis zegt dat de staf zijn ogen daar nooit voor heeft gesloten. “Die zwakke punten werden alleen een beetje verbloemd door de verbeterde resultaten. We moeten dat analyseren en daar actie op ondernemen. Dat is de enige manier om stappen voorwaarts te maken. Wat voor beslissingen we moeten nemen, is iets dat we binnenskamers gaan bespreken.”

Volgens Valkanis was van onderschatting van Hercules geen sprake. Dat is heel duidelijk gemaakt aan de selectie. Net als het feit dat het bekertoernooi een korte route richting Europees voetbal is. Hij stelt dat er geen excuses zijn voor de wanprestatie in Utrecht. “Het is vrij bizar dat we er pas na 75 minuten in slaagden de intensiteit op te voeren. Zo hoor je te starten aan een wedstrijd.”

De winterstop komt als geroepen, maar daarin moet ook dus veel gebeuren. “Ons doel was om in het nieuwe jaar nog in drie toernooien actief te zijn. Dat is niet gelukt en dat maakt deze nederlaag zo extreem teleurstellend,” aldus Valkanis.

Aanbevolen
Gênant Ajax blameert zich tegen Hercules en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >