Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ontgoochelde Hato kan wanprestatie tegen Hercules nauwelijks bevatten

Soms is lichaamstaal alleszeggend. Jorrel Hato verscheen na de KNVB-bekerblamage tegen USV Hercules (3-2) totaal verslagen in de mixed zone. De verdediger had weinig woorden om de wanprestatie van Ajax te duiden.

Door Jordy Haak
21 december 2023 - 21:47
Hato Hercules 1200
Soms zegt een beeld meer dan woorden. © Pro Shots

“Ik voel me slecht. Ik moet nog beseffen wat hier allemaal is gebeurd,” reageerde Hato, die daarna een lange stilte liet vallen. “Er zat weinig energie in ons spel en we kregen geen grip op de wedstrijd. We begonnen niet goed en kwamen 1-0 achter. Dan weet je dat zij de hele wedstrijd met vijf of zes man achterin gaan spelen. Toch kan je het nog omdraaien. We kwamen terug tot 2-2 en dan geef je het in de laatste minuut helemaal weg…”

Met het blamerende optreden in Utrecht sluit Ajax een dramatisch jaar in stijl af. In de negatieve zin van het woord. De Amsterdammers liggen uit het bekertoernooi. Daarmee komt ook de alternatieve route richting een ticket voor de Europa League te vervallen. Realiseerden de spelers wel voldoende hoe groot het belang van een zege was?

“Natuurlijk, de beker is een prijs die je kan winnen. Dan moet je er vanaf het begin vol voor gaan. We hebben in de eerste ronde direct gefaald,” antwoordde Hato op een vraag van Ajax Life. “Hoe dit ons dan toch kan overkomen? Iedereen probeert elkaar scherp te krijgen. Ik kan moeilijk verklaren waarom dat dan toch niet lukt.”

Aanbevolen
Gênant Ajax blameert zich tegen Hercules en dit valt op

Waar de selectie voorafgaand het duel met PEC Zwolle nog contact had met John van ’t Schip, gebeurde dat voorafgaand aan het bekertreffen niet. De hoofdtrainer is vanwege de bruiloft van zijn zoon in Australië. Hij moet met lede ogen hebben aangezien hoe het mis ging voor Ajax. Hato beaamt dat de gênante nederlaag illustratief is voor een dramatisch verlopen jaar. Hoe voelt hij zich daar zelf onder? “Slecht, dit mag ons gewoon niet gebeuren.”

Terwijl de zeventienjarige verdediger manmoedig de pers te woord stond, wandelden zijn teamgenoten met gebogen koppies en het schaamrood op de kaken richting de spelersbus. Het kerstdiner en de oliebollen wachten, maar de komende periode wordt voor de Ajacieden veel minder feestelijk dan gehoopt. Waren de spelers leeg gespeeld? Was de energietank op?

“Zo leek het wel op het veld, maar dan nog mag ons dit niet gebeuren. Het was een bizar jaar,” besloot Hato, voordat ook hij zwaar teleurgesteld de terugreis naar Amsterdam aanving.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >