Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Prijswinnaar Owen: ‘Die Europa Leaguevlag is hartstikke zwaar!’

Ajax Jonge Scharelid Owen Michielsen (12) kwam donderdag met zijn vader naar de Johan Cruijff Arena. Owen was een van onze prijswinnaars en stond voor de aftrap op het veld om de grote ronde Europa Leaguevlag omhoog te houden. Dat viel nog niet mee!

15 december 2023 - 15:36
Owen 1200
Mooie foto voor in het plakboek van Owen. © Familie Michielsen

Hoi Owen, hoe was het?
“Gaaf, maar ook best spannend natuurlijk. Ik sta niet elke dag in een stadion met 55.000 mensen, haha!”

Je moest ‘s middags al oefenen in een lege Arena, hè?
“Ja en dat was ook wel nodig, hoor. Ander weet je niet wat je vlak voor de wedstrijd moet doen. Die vlag was namelijk best zwaar! Dat verwacht je helemaal niet. We moesten flink kracht zetten om ‘m strak van de grond te houden. Dus vooraf oefenen was wel fijn. Het was sowieso gaaf om al een kijkje in de dan nog lege Johan Cruijff Arena te nemen. We mochten ook lekker foto’s maken.”

Was je zenuwachtig?
“Dat viel wel mee. Het was vooral heel vet. Ik genoot echt en keek goed om me heen. Op het veld was het heel gaaf al die vlaggetjes te zien. Ook het doek op de F-side zag er tof uit. Wij moesten de vlag ondertussen goed strak houden. Wapperen gebeurt alleen in de Champions League.”

Aanbevolen
Hier is ons fotoverslag van Ajax - AEK Athene!

En daarna moet je er het veld mee afrennen, terwijl je ‘m oprolt… Was je niet bang dat je zou vallen?
“Gelukkig is dat niet gebeurd. Het schiet wel even door je hoofd. Je moet er niet aan denken dat je zoiets meemaakt in een uitverkocht stadion… Dan ziet iedereen het gebeuren. Gelukkig ben je met 21 andere winnaars, dus je doet het samen.”

Heb je de openingstreffer van Akpom nog gezien?
“Nee! Toen was ik me nog aan het omkleden in de kleedkamer. Toen ik bij mijn vader op de tribune kwam, stond het al 1-0.”

Wat voor kleding moest je aan?
“Ik had mijn Cruijffschoenen aan! Verder kregen we een Adidasbroek en -shirt. Daaroverheen een hesje van de Europa League. Ook droegen we een Europa Leaguepet. Die mochten we houden, dus dat is een mooi aandenken.”

Wie zou jij maandag willen loten?
“We hebben al eens van Ludogorets gewonnen, dus dat lijkt me prima. Anders Slovan Bratislava of Bodø/Glimt. Dan maken we een goede kans om verder te komen.”

Wil je ook meedoen aan prijsvragen en evenementen van Ajax Jonge Schare? Word dan snel lid!

Aanbevolen
Hato behalve in illuster rijtje óók op onze wallpaper!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >