Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax knokt zich naast Den Bosch, maar verliest Godts

Jong Ajax heeft zich vrijdag teruggeknokt van een 3-1-achterstand. Mika Godts schoot zijn ploeg in de slotfase naast FC Den Bosch (3-3), maar de Belg moest het veld daarna verlaten met een ogenschijnlijk vervelende blessure.

02 december 2023 - 09:38
Dboajaverslag800
Laten we hopen dat de schade bij Godts meevalt. © Pro Shots

Dit alles gebeurde kort voor het eindsignaal. In een uiterste poging de bal binnen te houden, leek Godts zich langs de zijlijn te verstappen. De aanvaller had zichtbaar veel pijn. Hij kon niet verder en moest het veld per brancard verlaten. Laten we hopen dat de schade meevalt. Godts was net zo lekker bezig. 

Zo ook in Den Bosch, waar Jong Ajax slecht aan de wedstrijd begon. Binnen tien minuten moest Charlie Setford al twee keer vissen. Dave Vos stond ontstemd langs de zijlijn. “Als ik eerlijk ben, is dit een van onze minste wedstrijden geweest. Ik heb me behoorlijk geërgerd aan wat we hebben laten zien. Dit is niet de norm die we de afgelopen weken hebben ingezet.”

Het leek na de snelle 2-0-achterstand een hopeloze avond te worden, maar een rap antwoord van Jong Ajax volgde. Aanvoerder Tristan Gooijer kopte vanuit een korte corner raak. Zo leken de talenten weer terug in de wedstrijd te komen, ware het niet dat Den Bosch de marge kort voor het rustsignaal weer naar twee tilde.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: zet jij Rensch tegen NEC weer centraal achterin neer?

Pas in de slotfase van de wedstrijd deed Jong Ajax iets terug. Opnieuw kwam de naam van Gooijer op het scorebord te staan, die van dichtbij de 3-2 binnentikte. De beloftenploeg trok de stand zelfs gelijk. Jaydon Banel – die in Marseille zijn debuut voor Ajax 1 maakte – werd in de zestien gevloerd. Godts schoot zijn ploeg vervolgens vanaf elf meter naar een 3-3-gelijkspel.

Zo geeft Jong Ajax een vervolg aan de goede reeks resultaten. De talenten haalden elf punten uit de afgelopen vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht is op maandag 11 december de volgende tegenstander. Dat Godts in Stadion De Vliert een ogenschijnlijk vervelende blessure opliep, was wel een flinke smet op de avond.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >