Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Amourricho en Misehouy maken rentree bij winnend Jong Ajax

Jong Ajax deed maandag goede zaken op De Toekomst door met 2-1 van Jong FC Utrecht te winnen. Stanis Idumbo Muzambo werd de matchwinnaar, terwijl we Amourricho en Gabriel Misehouy zagen terugkeren van blessures.

12 december 2023 - 08:39
Van Dongen 1200
Goed om Amourricho weer op het veld te zien! © Pro Shots

De ploeg van Dave Vos was op het oog sterker in het eerste deel van het duel, maar de Domstedelingen kwamen erna beter in de wedstrijd. Zo veel beter dat Jong Utrecht brutaal op voorsprong kwam via Wessel Kooy. Jong Ajax leek meteen wakker geschud, want een paar keer knipperen met de ogen later en we zagen David Kalokoh een lage voorzet van Jaydon Banel binnenwerken: 1-1.

Voor Banel zijn het sowieso bijzondere dagen. Hij moet nog hebben nagegloeid van zijn thuisdebuut in het eerste elftal, in de Johan Cruijff Arena tegen Sparta (2-1). De wedstrijd uitspelen, deed hij overigens niet, want tijdens de rust werd hij vervangen door Alvaro Henry.

Jong Ajax zou het duel naar zich toetrekken in de tweede helft. Raphaël Sarfo toverde na een kwartier een fraaie voorzet uit zijn voeten. Deze werd prima en dankbaar door Idumbo Muzambo tegen de touwen gewerkt.

Aanbevolen
Kom naar nieuwjaarsconference ‘SV Ajax: de tranen van 2023’ [UITVERKOCHT]

De toeschouwers op De Toekomst zagen verder hoe Amourricho en Misehouy terugkeerden binnen de lijnen. Beide spelers stonden weken langs de kant met fysieke ongemakken. Ze mochten tegen Jong Utrecht een halfuur meedoen.

Vooral voor Amourricho moet de rentree goed hebben gevoeld. Hij raakte tijdens een duel met Ajax 1 tegen AZ (1-2) voor de zoveelste keer geblesseerd. Hij schreef destijds op sociale media de begrijpelijke frustratie van zich af.

“Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel. Voor de zoveelste keer gebeurt dit, maar nu tijdens een moment waarop ik het nooit had verwacht. Een moment waar ik zo lang op heb moeten wachten en eindelijk was het zover. Ik startte in een bomvolle Johan Cruijff Arena en dan is het enorm jammer dat ik er met een blessure vanaf moest.”

Hopelijk blijft de aanvaller nu voor langere tijd gevrijwaard van blessures, zodat hij goede stappen voorwaarts kan zetten. Jong Ajax mag vrijdag alweer spelen. Dan is Jong PSV de opponent. Het duel wordt gespeeld in Eindhoven.

Aanbevolen
Stop de tijd: de koning van Caïro op de ring A10

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >