Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxsupporter Ype reed tweehonderd kilometer voor tien minuten RKC-uit

Waar je ook gaat, ik volg je overal. Dat is het credo bij veel Ajacieden. Zo ook bij de 250 supporters die het restant van RKC-uit bijwoonden. Een van hen is Ype Poortinga. We belden hem om te horen hoe hij een ietwat aparte avond beleefde.

07 december 2023 - 11:23
Ype 1200
Er was sprake van een auto- en buscombi. © De Brouwer

Hey Ype, wist je meteen al dat je voor zes minuten en wat extra tijd in Waalwijk zou afreizen?
“Nou, in eerste instantie had ik totaal niet verwacht dat we er überhaupt bij mochten zijn. Toen het duel werd gestaakt, was mijn verwachting dat het restant ergens op een doordeweekse ochtend zou worden uitgespeeld en dat we er als supporters nooit meer wat van zouden horen. Dus toen bleek dat we wel mochten, leek het ons wel lachen om weer in de auto te stappen.”

Hoeveel kilometers hebben jullie afgelegd voor tien minuten voetbal?
“We waren met het groepje waarmee we normaal ook in de bus zitten. Nu zaten we verdeeld over twee auto’s. Ik ben om 17.30 uur opgepikt bij de Johan Cruijff Arena en was rond 21.30 uur weer thuis. Bij elkaar hebben we tweehonderd kilometer gereden.”

Waren jullie op tijd in Waalwijk? Er was best veel gedoe en file op de weg!
“Dat werd wel spannend. De aankomsttijd op onze navigatie liep behoorlijk snel op. Uiteindelijk reden we via een sluiproute om. We waren zo alsnog ruim op tijd in het stadion. Bij het uitvak hebben we nog een patatje naar binnen gewerkt.”

Wat vond je van de geste van Ajax?
“Dat was echt top. We kregen dertig euro reiskostenvergoeding, een gratis consumptie, een brief en een speciaal wedstrijdsjaaltje. Als Ajax een van die dingen had gedaan, had het ook al mooi geweest. Echt heel goed!”

Aanbevolen
Dapp’re strijders in uitvak staan centraal in fotoverslag RKC-uit!

Hoe was de sfeer in het uitvak?
“Gezellig en goed. Je ziet toch de mensen die er altijd bij zijn. Er werd ook een beetje lacherig gedaan, zo van: we zijn ook gek met z’n allen dat we dit doen. Het was grappig, maar wel heel anders dan anders. De warming-up en de hele voorbereiding was hetzelfde, maar de wedstrijd begint ineens met een scheidsrechtersbal en vol gas erop. En dan is het ook plots afgelopen. Heel gek.”

Was je zenuwachtig vooraf?
“Je denkt wel even aan wat er nog kan gebeuren in negatieve zin, maar ik was niet echt zenuwachtig. Ik was er zelf wel van overtuigd dat Ajax het zou redden in die paar minuten resterende tijd. Dat moest wel goedkomen. En dat gebeurde ook.”

De interactie met spelers na afloop was wel mooi, hè?
“Jazeker, maar dat gaat de laatste weken sowieso wel goed. De spelers hadden nu ook wel door dat we voor tien minuten naar Waalwijk waren gekomen. Wedstrijdshirtjes vlogen het uitvak in en sjaaltjes werden teruggegooid. Dat was mooi.”

Zou je dit de volgende keer weer doen?
“Als het weer zo spannend zou zijn wel. Kijk, sta je bij staken met 5-0 voor, dan zou ik het wellicht laten. Nu was er nog alles om voor te spelen.”

Zaterdag weer Sparta-thuis. Dan gewoon negentig minuten.
“Zijn we er gewoon weer bij. Zin in!”

Aanbevolen
Ajax bedankt 250 supporters bij restant RKC-uit op bijzondere wijze!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >