Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn: ‘Terecht dat publiek ons uitfloot’

Maurice Steijn werd kort na plaatsing voor de groepsfase van de Europa League gefeliciteerd. De trainer vond dat moeilijk, want zijn ploeg had zojuist met 1-0 van Ludogorets verloren. Het publiek zag een wedstrijd zonder peper en zout.

31 augustus 2023 - 23:10
Steijn 1200 (2)
De trainer had er ook veel meer van gehoopt. © Pro Shots

Supporters in de uitverkochte Johan Cruijff Arena lieten hun onvrede over het deplorabele spel blijken. Bij het rustsignaal en na afloop klonken korte fluitconcerten, al moet ook gezegd dat supporters – vooral op Zuid – de ploeg bleven steunen, ook na de achterstand. Steijn kon dat waarderen, maar begreep de onvrede ook.

“Natuurlijk begrijp ik de teleurstelling bij het publiek,” stelde Steijn in antwoord op vragen van Ajax Life. “Het fluitconcert bij rust begreep ik ook heel goed. Het was 0-0, maar het was van onze kant natuurlijk heel matig. Het is logisch dat supporters veel meer van de wedstrijd hadden verwacht. Een week eerder waren we veel beter. Het stadion is uitverkocht. Als je de sfeer vooraf ziet… Tja, dan verwacht je meer.”

“Ik zei vooraf ook tegen de spelers: ga de wedstrijd in alsof het 0-0 is en geef de supporters een mooie avond. Dus ja, veel respect voor het publiek vanavond. Het is terecht dat ze ons uitfloten. Daar heb ik ook geen moeite mee. Als het slecht is, dan is het slecht. Ik ben de eerste die dat toegeeft. Maar ook na de tegentreffer bleef het publiek de jongens aanmoedigen. Dat ze dat deden, vond ik heel knap. Wat dat betreft wederom een grote pluim voor het publiek.”

Aanbevolen
Klaassen: ‘Met individuen gaan we niks winnen’

Over de wedstrijd zelf was Steijn kort. Hij zag een meer dan matige uitvoering van zijn ploeg. “We hebben niet één keer op doel geschoten. Dat zegt alles over deze avond. Of het lag aan gemakzucht of intrinsieke motivatie? Geen idee. Ik hoopte het publiek een mooie avond voor te schotelen, maar dat is niet gelukt. Plaatsing voor de groepsfase van de Europa League is het enige positieve.”

Steijn moest Carlos Forbs op zeker moment wisselen. Dat werd niet door iedereen in het stadion begrepen. De trainer legt uit: “Forbs is nog in opbouw, dus het was een wissel uit voorzorg. Het is jammer dat we hem eraf moesten halen, want hij zat juist nog wel aardig in de wedstrijd.”

Volgens Steijn is het nu zaak om zijn ploeg op te lappen en zondag fris aan de aftrap in Sittard te verschijnen. Het uitduel met Fortuna staat dan immers alweer op de rol. “We gaan niet met knikkende knietjes die kant op. Zondag heb ik meer mensen beschikbaar die een kwaliteitsimpuls kunnen brengen,” doelde Steijn onder anderen op Josip Sutalo en Gastón Ávila.

Aanbevolen
Deze clubs kan Ajax loten in groepsfase Europa League

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >