Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Met individuen gaan we niks winnen’

Ajax heeft zich ten koste van Ludogorets geplaatst voor de groepsfase van de Europa League, maar er heerst in Amsterdam allesbehalve een feeststemming. Davy Klaassen ziet net als iedereen dat er nog veel aan de onderlinge afstemming moet gebeuren.

31 augustus 2023 - 22:54
Klaassenajalud800
Klaassen weet nog niet of hij vertrekt. © Pro Shots

Met een uitverkochte Johan Cruijff Arena, een 4-1-voorsprong en plaatsing voor de groepsfase in zicht, hoop je op een fijn Europees avondje. We hadden gerekend op een enthousiast spelend Ajax, maar kregen daar precies niks van te zien. De fluitconcerten vanaf de tribune waren dan ook niet mals.

“Het was niet goed. Daar heb ik weinig aan toe te voegen,” zo stelt Klaassen klip en klaar. “Hoe dat komt? Dat is een goede vraag. Vorige week beslis je de wedstrijd snel en gaat het lekker. Vandaag wil het niet. Het is een kwestie van elke dag hard trainen en werken aan de speelwijze. Duidelijk is dat daar nog veel aan moet gebeuren.”

Er leek een soort gelatenheid in de ploeg te zitten. “Dat ervaarde ik zelf niet zo,” zo antwoordt Klaassen op een vraag van Ajax Life. “Maar ik snap wat je bedoelt. Als het niet loopt en iedereen een beetje gefrustreerd is, kan het lijken op gelatenheid. Ik denk dat het meer frustratie en teleurstelling is.”

Ajax trok deze zomer flink wat nieuwe spelers aan. Nu is het zaak daar een draaiend team van te maken. Klaassen weet dat zoiets niet in twee weken is gepiept. “Dit is een team in transitie. Sommige spelers hebben woensdag pas voor het eerst meegetraind. Maar daar mogen we ons nooit achter verschuilen. We moeten eisen dat we goed voetbal spelen en goede resultaten op de mat leggen.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Terecht dat publiek ons uitfloot’

De nieuwe aankopen maken in ieder geval wel een goede indruk op Klaassen. “Dat is positief. Ze hebben veel geld gekost, dus ik ga ervan uit dat ze wat kunnen. Dat hoort ook bij Ajax. Nu is het zaak dat we het als team gaan doen en er een lopend treintje van maken. We hopen nog te veel op een individuele bevlieging, maar met individuen gaan we niks winnen.” 

Tot slot gaat het over de toekomst van Klaassen. Vertrekt de Ajacied nog vlak voor het sluiten van de transfermarkt? “Dat weet je nooit, maar er speelt niet echt iets. Als er een club komt, ga je de plussen tegen de minnen afwegen en maak je een keuze op gevoel. Het moet wel een mooie club zijn. Die is er zo ver ik weet nog niet.” 

Maurice Steijn gaf al eerder aan met Klaassen te hebben gesproken over zijn rol. De middenvelder heeft dat als een open gesprek ervaren. “De trainer heeft gezegd dat ik misschien niet altijd ga spelen en niet een onbetwiste basisspeler ben. Daar was hij heel open in. Natuurlijk wil ik meer, daarom sluit ik nu nog niks uit.” 

Spelen voor Ajax vindt Klaassen overigens nog steeds leuk, ook als het sportief minder gaat. “Ajax is Ajax,” zo sluit hij af.

Aanbevolen
Deze clubs kan Ajax loten in groepsfase Europa League

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >