Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat denkt dat Akpom ook samen met Brobbey kan spelen

Maurice Steijn heeft met de komst van Chuba Akpom weer wat te kiezen in de spits. Volgens Sven Mislintat komt de nieuwe nummer tien van Ajax het beste tot zijn recht in de punt van de aanval, maar kan hij ook complementair zijn aan Brian Brobbey.

16 augustus 2023 - 17:54
Akpommislintat800
Dit duo kende elkaar nog van hun tijd bij Arsenal. © AFC Ajax

Het kan nooit kwaad de hete adem van een concurrent in je nek te voelen. Met die gedachte werd Akpom overgenomen van Middlesbrough. De nieuwkomer is in eerste instantie gehaald om de strijd met Brobbey aan te gaan in de spits, maar Mislintat ziet het duo ook best samen op het veld staan.

“Chuba is een voetballer die al op zijn negentiende een speciale speler was,” zo stelt de directeur voetbalzaken voor de draaiende camera van Ajax TV. “Hij speelde als ondersteunende aanvaller, aanvallende middenvelder, soms als vleugelspeler, maar ook als nummer negen. Hij is een veelzijdige speler met veel kwaliteiten.”

“Hij komt het beste tot zijn recht in de spits, maar hij kan ook op een ondersteunende positie spelen,” zo vervolgt Mislintat. “Hij kan bijvoorbeeld samen met Brobbey op het veld staan, omdat hij ook op het middenveld uit de voeten kan. Als je het hem vraagt, wil hij graag scoren. Maar wel op een manier dat hij betrokken is bij het spel.”

Aanbevolen
Akpom gaat bij Ajax concurreren met Brobbey en krijgt rugnummer tien

Akpom speelde het afgelopen seizoen voor Middlesbrough. In de jaren daarvoor versleet hij aardig wat clubs. Hij doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, waarna hij werd verhuurd aan Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion en Sint-Truidense. In 2018 verkaste hij naar Paok Saloniki, voordat hij bij Middlesbrough neerstreek. 

“Dit heeft misschien wel voor wat vertraging in zijn carrière gezorgd,” zo doelt Mislintat op de vele verhuurperiodes, die volgens de Duitser toch ook positieve invloed hebben gehad. “Want hij is nu gewend aan alle vier de posities voorin. Ik ben blij voor hem dat hij zich op zijn 27ste heeft kunnen ontwikkelen tot de spits die hij nu is.” 

In de Championship werd Akpom topscorer met 28 goals in 40 competitiewedstrijden. “Het is heel lastig zo veel goals in die competitie te maken. Veel spelers die een seizoen hebben zoals hij heeft gehad, beleefden daarna fantastische seizoenen in topcompetities. Het is een jongen in een leeftijdscategorie die we nodig hebben om het team sterker maken,” besluit Mislintat.

Aanbevolen
Mislintat denkt dat Akpom ook samen met Brobbey kan spelen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >