Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom gaat bij Ajax concurreren met Brobbey en krijgt rugnummer tien

Ajax heeft de gewenste concurrent voor Brian Brobbey binnen. Chuba Akpom komt voor minimaal 12,3 miljoen euro over van Middlesbrough en tekent in Amsterdam een contract tot en met de zomer van 2028. Akpom gaat bij Ajax spelen met rugnummer tien. 

16 augustus 2023 - 17:02
Akpom 1200
Akpom werd bij Middlesbrough topscorer. © Pro Shots

De transfersom kan middels bonussen oplopen tot maximaal 14,3 miljoen euro. Het was een vurige wens van Maurice Steijn om een extra spits aan zijn selectie toe te voegen. De hoofdcoach is blij met Brobbey, maar van een beetje concurrentie wordt niemand minder. Met de komst van Akpom is de nummer negenpositie nu dubbel bezet, maar wie is deze 27-jarige spits?

Akpom speelde zich afgelopen seizoen in de kijker op het tweede niveau van Engeland. In de Championship werd hij topscorer met 28 goals in 40 competitiewedstrijden. Daarmee had hij een groot aandeel in het bereiken van de play-offs om promotie, waarin Middlesbrough uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Coventry City.

In de jaren daarvoor versleet Akpom aardig wat clubs. Hij doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en speelde twaalf wedstrijden in de hoofdmacht van de topclub uit Londen. Tussendoor werd hij verhuurd aan Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion en Sint-Truidense. In 2018 verkaste hij definitief naar Paok Saloniki, voordat hij bij Middlesbrough neerstreek.

Aanbevolen
Gaaei moet bij Ajax opvolger worden van vertrekkende Sánchez

Een echte voetbalavonturier dus. Zijn meest indrukwekkende statistieken liet Akpom afgelopen seizoen overleggen. Is de 27-jarige aanvaller daarmee een laatbloeier? De toekomst zal het leren. Hij is in ieder geval geen onbekende van Mislintat. De directeur voetbalzaken was scout bij Arsenal in de periode dat Akpom daar onder contract stond.

Met het vastleggen van de spits heeft Steijn in ieder geval iets meer smaken in de punt van de aanval. Brobbey geniet nog altijd veel vertrouwen, maar hij liet in de seizoensopener tegen Heracles niet voor het eerst meerdere prima kansen onbenut. Dan kan het nooit kwaad om de hete adem van een concurrent in je nek te voelen.

Akpom gaat bij Ajax spelen met rugnummer tien. Dat brengt de traditionele rugnummerfetishist vast een beetje in de war. Aan de andere kant: als dat nummer nog beschikbaar is, zouden we zelf ook niet lang hoeven nadenken. Akpom speelde bij Middlesbrough in seizoen 2020/2021 ook met tien op de rug. We zijn voor nu vooral benieuwd wie de concurrentiestrijd in de spits gaat winnen. 

Aanbevolen
Stuur je vakantiefoto met Ajaxtintje en win kaarten voor play-offs!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >