Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Godts voelt zich vrij: ‘Ajax past uitstekend bij me’

Na de stormachtige ontwikkeling van Jorrel Hato is de hunkering naar weer een talent dat doorbreekt groot. Daarbij zijn de ogen gericht op Mika Godts (18). We volgden en spraken het Belgische talent tijdens het trainingskamp van Ajax in Duitsland.

10 augustus 2023 - 11:00
Godtsmagazine800
De lach is bij Godts nooit ver weg. © AFC Ajax

“Mika, Mikaaa, iets meer doen. Komááán!” De luide stem van Maurice Steijn buldert over het veld van Sportplatz Adi Dassler. De trainer verwacht iets meer pit van Godts bij een trap- en passoefening. De linksbuiten schakelt meteen een tandje bij. Verstoppen doet hij zich niet. Godts heeft het zichtbaar naar zijn zin. De lach is nooit ver weg.

De vorig seizoen van KRC Genk overgekomen jongeling trekt tijdens de trainingsweek vooral op met de andere talenten. “Maar ik ben goed met iedereen hier, hoor,” zegt Godts als we hem voor ons magazine Ajax Life uitgebreid spreken. “Ajax past uitstekend bij me. Dat merkte ik meteen, want ik kreeg in Amsterdam weer het plezier terug.”

“Als ik hier op de flank de bal krijgt, moet ik vrijuit de een-tegen-een aangaan,” vervolgt de Belg. “De trainers verwachten ook dat ik die acties maak. Dat is fijn. Ik ben gelukkig en voel me weer vrij in mijn hoofd. Dat is belangrijk, want dan ben ik ook vrij in mijn spel. Voor een linksbuiten is dat essentieel.”

Halverwege de trainingsweek laat Godts zich als invaller goed zien tijdens een oefenduel met SpVgg Unterhaching (5-3). Met een fraaie treffer en een assist springt hij in het oog. Branco van den Boomen staat aan de basis van Godts’ doelpunt. “Mika is een groot talent dat wellicht aankomend jaar, maar zeker het jaar erna een heel belangrijke speler gaat zijn,” vertelt de middenvelder na het laatste fluitsignaal. 

Aanbevolen
Portret van Steijn: ‘Hij liet niets sudderen en pakte iedereen aan’

Godts ligt tot de zomer van 2027 vast bij Ajax. De hunkering naar weer een talent dat doorbreekt, is groot. Dat merkt hij zelf ook. Godts probeert de verwachtingen van zich af te zetten. Hij wil zich ontwikkelen bij Jong Ajax en uiteraard zoveel mogelijk minuten maken in het elftal van Steijn. “Ik vind de Keuken Kampioen Divisie een leuke competitie om mezelf te ontplooien. Ik leer er ook fysiek mijn mannetje te staan,” stelt hij.

We vragen Steijn na de vrijdagtraining hoe hij kijkt naar de ontwikkeling van Godts. Hij beaamt vrijwel meteen de eerdere woorden van Van den Boomen. “Mika wil heel hard werken en is heel talentvol. Hij is wel een van de talenten die zich momenteel op een goede manier aan mij laat zien. Voorlopig zit hij bij Jong Ajax, maar ik schroom niet om hem bij Ajax 1 te laten spelen als hij daar klaar voor is.”

Debuteren in de hoofdmacht deed Godts vorig seizoen al. “Het gaat allemaal heel snel voor me, maar eigenlijk begint het nu pas echt. Nu moet ik die stijgende lijn voortzetten,” aldus de Belg. “Ik moet tactisch groeien. En voor de goal moet ik dodelijker zijn en betere keuzes maken. Die statistieken moeten omhoog,” besluit Godts.

Het hele interview met Godts lees je in de nieuwste editie van ons magazine, dat vanaf vrijdag bij leden van SV Ajax op de deurmat ploft. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Aanbevolen
Ajax Life 1: nieuwe realiteit

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >