Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 1: nieuwe realiteit

Na het vertrek van Erik ten Hag ging het vorig jaar over de ‘zomer van verandering’ bij Ajax. Die typering kun je deze zomer gerust weer toepassen. Daar gaan we in ons nieuwste magazine dieper op in. Een voorproefje!

09 augustus 2023 - 21:56
Aankondigingal1 800
Steijn siert de cover van Ajax Life 1. © Ajax Life

Ajax verraste met de aanstelling van Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer. Wie is deze 49-jarige overperformer? De antwoorden vind je in een uitgebreid portret, opgetekend na interviews met vrienden en oud-collega’s. “Als een speler iets deed wat niet bij het teamproces paste, strafte hij dat keihard af,” zo lezen we.

Een nieuw seizoen betekent nieuwe verwachtingen. In het stadion, maar zeker ook bij de koffieautomaat van Supportersvereniging Ajax. We stelden een (wensen)lijst samen. Van spelvreugde en bravoure tot het afvinken van het Yanmar Stadion.

Om jou optimaal voor te bereiden op het seizoen 2023/2024, bouwden we deze editie van Vragenvuur om tot FAQ. We zetten de meest gestelde supportersvragen op een rijtje, inclusief antwoorden. Waarom moet je bijvoorbeeld tijdens de kaartverkoop in een digitale wachtrij staan?

Het regenachtige en grauwe weer tijdens het trainingskamp van Ajax in Duitsland past bij het gevoel tijdens de voorbereiding. Mika Godts breekt juist open. De achttienjarige aanvaller voelt zich vrij. Voor een reportage volgen we het Belgische talent gedurende de trainingsweek.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 1 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Hedwiges Maduro is terug bij Ajax. De oud-international en zeventigvoudig Ajacied tekende als assistent-trainer een contract tot en met 2026. We belichten zijn band met Ajax aan de hand van foto’s. In de periode van 2002 tot 2023 groeide hij uit van talent tot assistent. 

Ons verhaal vanaf De Toekomst gaat dit keer over Romée Leuchter. De zomer had voor haar in het teken van het WK moeten staan, maar de spits van Ajax Vrouwen viel net buiten de selectie van Oranje. Ze hoopt zich wel te kunnen laten gelden in de Champions League.

Ook dit seizoen vragen we oud-Ajacieden hun favoriete Ajaxelftal met oud-ploeggenoten samen te stellen, maar deze keer bestaande uit verschillende types. Wie spekte de boetepot? Wie was juist een stille kracht? En wie was populair? Stanley Menzo trapt af. 

Steijn maakt op 12 augustus tegen Heracles Almelo zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Ajax. Hoe verging het zijn voorgangers die deze eeuw aan het begin van het seizoen instapten? We blikken terug op de debuutwedstrijden van onder anderen Co Adriaanse, Henk ten Cate, Marco van Basten en Marcel Keizer.

Aanbevolen
Ajax Life 1: win Ajax Jaarboek, Dutch Masters of The Champ

Onze columnisten richten zich zoals altijd op diverse onderwerpen. Zo vertelt Sonny Silooy over handtekeningenjagers tijdens het pezen in de provincie en hunkert Arco Gnocchi na een chaotische transferperiode naar deadline day.

Tot slot gaan we ‘in gesprek’ met het Ajax-DNA, vertelt David Endt over Ajaxvoorwerpen met een memorabel verhaal, richten we de schijnwerpers op onvergetelijke Ajaxmomenten van supporters en test je in de quiz jouw kennis over zomertransfers. 

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 1 valt vanaf vrijdag 11 augustus op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >