Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Definitief: Álvarez maakt vurig gewenste transfer naar West Ham United

Niet Borussia Dortmund, maar West Ham United wordt de nieuwe werkgever van Edson Álvarez. De Mexicaan vertrekt voor minimaal 38 miljoen euro naar de Premier League. Daarmee komt er een einde aan de maandenlange en aanhoudende geruchtenstroom.

10 augustus 2023 - 13:01
Álvarezweg800
Bedankt voor alles, Edson! © De Brouwer

Dat Álvarez vertrekt, verbaast niemand. De Mexicaan kon vorig seizoen al een stap maken, maar Ajax stak daar destijds een stokje voor. Na wat gemuit werd afgesproken dat deze zomer met hem zou worden meegedacht over een transfer. Zelf stak Álvarez niet onder stoelen of banken dat hij na vier Amsterdamse jaren een deurtje verder wilde kijken.

Lang leek Dortmund de volgende bestemming van de middenvelder te worden. De geruchten speelden al maandenlang. Elke dag was er een nieuwe update: wel, niet, misschien... Het werd uiteindelijk niet. De Duitsers trokken plots hun keutel in. Dortmund wilde toch geen dikke transfersom op tafel leggen. Simpelweg omdat er anders te weinig geld overblijft voor transfers op andere posities. 

Van uitstel komt in dit geval geen afstel. West Ham United springt in het gat dat is ontstaan. De Engelsen nemen Álvarez voor een bedrag van minimaal 38 miljoen euro over. Die transfersom kan via bonussen oplopen tot ruim 41 miljoen euro. Nu Ajax en West Ham akkoord zijn over een transfer, komt er eindelijk een einde aan de geruchtenstroom.

Aanbevolen
We nemen in fotoverslag afscheid van passievolle Álvarez

Een mooi bedrag en een fraaie transfer. Er werd lang schamper gedaan over Álvarez, maar hij veroverde in Amsterdam steeds meer harten. Afgelopen seizoen was hij een van de weinigen die zijn ploeg op sleeptouw nam. De Mexicaan gaf ooit aan dat hij zo hard wilde werken voor de club, dat de mensen zijn naam zouden scanderen. Die missie is meer dan voltooid.

Ajax sorteerde overigens al voor op een vertrek van Álvarez. De club hengelde de transfervrije Branco van der Boomen binnen, terwijl ook Benjamin Tahirovic werd aangetrokken. Zij moeten het gemis van de Mexicaan op het middenveld zien op te vangen.  

Bij Ajax werd Álvarez twee keer kampioen en won hij eenmaal de KNVB-beker. In totaal speelde hij 146 officiële wedstrijden voor onze club, waarin hij 13 keer trefzeker was. Wat vooral blijft hangen, is zijn ongelofelijke drive en winnaarsmentaliteit. Nu mag Álvarez proberen The Hammers voor zich te winnen.

Het ga je goed, Edson!

Aanbevolen
Godts voelt zich vrij: ‘Ajax past uitstekend bij me’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >