Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

We nemen in fotoverslag afscheid van passievolle Álvarez

Na vier Amsterdamse jaren trekt Edson Álvarez de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht. De middenvelder ruilt Ajax in voor West Ham United. We bedanken de passievolle Mexicaan met een net zo passievol fotoverslag.

10 augustus 2023 - 13:03
Álvarezfotoverslag800
Veel succes in Engeland! © Pro Shots

Álvarez schoot bij Ajax uit de startblokken met twee treffers in de Champions League, maar hield daarna vooral de bank warm. De middenvelder oogde ietwat houterig en had regelmatig ruzie met de bal. Ook privé speelde er het een en ander. Kortom, Álvarez had het moeilijk bij zijn nieuwe club. De kritiek was dan ook niet mals.

Toch gaf hij niet op. Gedreven door zijn winnaarsmentaliteit ging hij aan de slag met Richard Witschge en Gerald Vanenburg. En met resultaat. Álvarez was nog steeds geen sierlijke rasvoetballer op de zespositie, maar de Mexicaan werd steeds comfortabeler aan de bal. Langzamerhand won hij steeds meer harten in Amsterdam. 

Aanbevolen
Definitief: Álvarez maakt vurig gewenste transfer naar West Ham United

Na vier Ajaxjaren vertrekt Álvarez naar West Ham United. We herinneren ons zijn succesvolle basisdebuut, vurige opstootjes, ongelofelijke drive, soms domme gele kaarten en het altijd passievolle juichen.

Al dit soort momenten komen terug op onderstaande foto’s, gemaakt door Pro Shots, Ajax en onze eigen fotograaf De Brouwer.

Gracias por todo, Edson!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >