Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rulli: ‘Ajax is heel bekend en populair in Argentinië’

Gerónimo Rulli voelt zich al helemaal thuis bij Ajax. De doelman vertelt in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life over zijn eerste kennismaking met Nederland, het lot van een keeper en de populariteit van Ajax in Argentinië.

Door Jordy Haak
07 april 2023 - 11:59
Al8rulli800
Rulli mist soms het Argentijnse gif bij Nederlanders. © Pro Shots

Rulli kwam tijdens de winterse transferwindow over van Villarreal CF. Op het moment dat er voor het eerst contact werd gelegd, was de doelman met Argentinië actief op het WK. “Klaas Jan Huntelaar nam contact op,” zo antwoordt de goalie op de vraag van Denis Borg hoe Rulli op het idee kwam in Amsterdam te spelen. “Zo is het gaan lopen. Als Ajax je belt, dan wil je daar spelen. Het is een grote club in de wereld.”

In Den Bosch maakte Rulli zijn debuut voor Ajax. En dat onder beroerde omstandigheden. Geert van de Sande was benieuwd wat er op dat moment door het hoofd van de keeper ging. “Dat was de beroerdste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. De kou, regen, het kunstgras... Alles was verschrikkelijk. Of ik mij toen afvroeg waar ik aan was begonnen? Op dat moment zelf wel, haha.”

Inmiddels is Rulli de onbetwiste eerste doelman van Ajax. De Argentijn laat een goede en rustige indruk achter. Toch maakte hij ook wat foutjes, zoals tijdens het uitduel met 1. FC Union Berlin. “Dat is het lot van een keeper. Als je een keer een fout maakt, is het vaak fataal. Ik zette daarna meteen de knop om. Dat kon ook niet anders, want we moesten door. Er was immers nog een helft te spelen.”

Aanbevolen
Ajax Life 8: Maurits Hendriks laat van zich horen

Rulli is niet de eerste Argentijn die het Ajaxshirt draagt. En waarschijnlijk ook niet de laatste. Brett Knul vroeg de doelman daarom of er binnen de nationale selectie van Argentinië spelers zijn die graag nog eens in Amsterdam willen voetballen. “Ajax is heel bekend en populair in Argentinië. Vooral doordat Nico Tagliafico en Lisandro Martínez hier eerder al speelden. De jeugd is daardoor erg geïnteresseerd in Ajax.”

Tot slot kreeg Rulli de vraag wat Argentijnen van Nederlanders zouden moeten overnemen en andersom. “Bij Argentijnen zit die over-mijn-lijkmentaliteit in het hart. Dat mis ik soms een beetje in andere culturen. Nederlanders mogen wel iets meer van dat Argentijnse gif hebben, terwijl Argentijnen juist iets nuchterder moeten zijn. Het zou mooi zijn daar een middenweg in te vinden.”

In de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life lees je het volledige interview met Rulli. Daarin vertelt hij onder meer over zijn reputatie als penaltystopper, zijn favoriete keepersshirt en de sfeer in het team. Het magazine ploft vanaf vrijdag bij onze leden op de deurmat.

Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Een lidmaatschap scoor je nu met vijftig procent korting!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >