Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 8: Maurits Hendriks laat van zich horen

In dit aprilnummer deelt Chief Sports Officer Maurits Hendriks zijn bevindingen na een half jaar op De Toekomst. Ons magazine valt vanaf vrijdag 7 april op de mat bij leden van SV Ajax. Een voorproefje!

06 april 2023 - 07:00
8Alrulli800
Volgens Rulli is Ajax in Argentinië erg populair. © Ajax Life

Op de cover hebben we dit keer een plekje gereserveerd voor nieuwkomer Gerónimo Rulli. De Argentijn gaat in de rubriek Vragenvuur onder andere in op zijn vertrouwen in de Amsterdamse defensie, zijn ‘verschrikkelijke’ debuut, de blunder tegen 1. FC Union Berlin, het vaderschap en op welke manier hij een rolmodel hoopt te zijn voor de jeugd.

Naast Rulli spreken we met Davy Klaassen. Ook in dit tegenvallende seizoen gaat de middenvelder voorop in de strijd. Hij heeft een groot Ajaxhart, speelde al meer dan driehonderd duels in het Ajaxtricot, maar schaamt zich dit seizoen voor de prestaties. “Gelukkig kan ik beter met teleurstelling omgaan dan vroeger,” aldus Klaassen.

Zoals gezegd pakken we uit met een groot interview met Maurits Hendriks. De voormalig hockeyman en directeur van sportkoepel NOC*NSF brengt bij Ajax een frisse blik van buiten mee. Hendriks, geboren en getogen Amsterdammer, verdeelt straks met de nieuwe technisch directeur de uitpuilende portefeuille van Marc Overmars. Zijn prioriteit nu: de kweekvijver. Hendriks: “Het is een urgente zaak dat de jeugdopleiding toonaangevend blijft.” 

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 8 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

We blikken vooruit op de Future Cup, het internationale jeugdtoernooi voor spelers tot zeventien jaar dat van 8 tot en met 10 april wordt afgewerkt op De Toekomst. Een van de deelnemers is het Mexicaanse CF Pachuca, dat een samenwerkingsverband met Ajax heeft dat verder gaat dan puur commercieel, leert een rondgang langs betrokkenen. “Pachuca en Ajax denken hetzelfde, maar komen uit een volstrekt andere cultuur. Dat maakt het alleen maar interessanter,” zo lezen we.

Verder maak je in deze editie kennis met Jong Ajacied Tristan Gooijer. De rechtsback beseft dat de weg naar zijn doel – een doorbraak op het hoogste voetbalpodium – er eentje vol hobbels is. Sterker, hij draagt een tatoeage die hem daar dagelijks aan herinnert. De eerste hobbel op zijn pad volgde na zijn overgang vanuit de jeugd van Almere City naar Amsterdam “Ik was mentaal nog niet zo sterk en liet altijd mijn emoties zien,” erkent Gooijer. 

Uiteraard is er in dit magazine aandacht voor clubhistorie. Naar aanleiding van de door Zakaria Labyad aangespannen arbitragezaak die hij in februari van Ajax verloor, duiken we in eerdere arbitragezaken tussen spelers en club. Van Johan Neeskens en Marc Overmars tot Keje Molenaar en Kenneth Perez. Dat levert een interessant lijstje touwtrekken bij de arbitragecommissie op. 

Aanbevolen
Ajax Life 8: win boek Poepclub, Fútbol of Infarct

Arnold Mühren speelde in de periodes 1971-1974 en 1985-1989 voor Ajax. De Volendammer is dus een ideale kandidaat voor de rubriek de favoriete elf van…. Sterker, hij kon wel vier elftallen opstellen. Het siert Mühren dat hij de uitdaging voor deze schier onmogelijke opdracht aanging. Bovendien levert het een fraai elftal op. “Ik had Sjakie hier ook kunnen noemen, maar wil voorin plek reserveren voor twee andere spelers,” aldus Mühren.

Is dat alles? Nee! Zo lees je weer de vertrouwde columns van Sonny Silooy en Arco Gnocchi, laten Fokke en Sukke hun licht schijnen op de sportieve worsteling waarin onze club vertoeft en leer je Rosa van Gool (Ajax Vrouwen) beter kennen. De lezersode is gericht aan Tomás Gálasek, we gaan ‘in gesprek met’ het uitvak, kun je jouw kennis over PSV - Ajax testen én we blikken terug op de editie van seizoen 2017/2018: een wake-up call voor de Amsterdamse beleidsbepalers.

In dit nummer vind je ook verenigingsnieuws. Zo blikken we met een fotoverslag terug op een van de leukste evenementen voor de allerjongste Ajacieden: Op bezoek bij Lucky. Het venijn van deze aankondiging zit ‘m in de staart. In deze editie vind je namelijk een gouden ticket waarmee je toffe prijzen kunt winnen als volwassen lid van SV Ajax. Meer over deze actie lees je hier.

Dit (en veel meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life verschijnt nog twee keer in dit seizoen. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >