Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onherkenbaar Jong Ajax in slotseconde geveld door hekkensluiter

Jong Ajax kende maandag een beroerde avond op Sportpark Zoudenbalch. De ploeg van Dave Vos had met drie overwinningen op rij het goede gevoel te pakken, maar moest tegen Jong FC Utrecht een zure nederlaag slikken. De hekkensluiter won in extremis met 1-0.

25 april 2023 - 10:06
Jong Ajax Verliest 1200
Teleurstelling bij de Jong Ajacieden. © Pro Shots

De Amsterdamse talenten zorgden vorige week voor een waar spektakelstuk, door op De Toekomst met 5-4 van Jong PSV te winnen. Het was smullen geblazen voor het publiek op de tribunes. We konden ons dan ook goed voorstellen dat de voetballiefhebbers er maandag nog maar eens goed voor gingen zitten.

Althans, dan moest je wel afreizen naar de Domstad. Het treffen met Jong FC Utrecht werd niet live op televisie uitgezonden. De 345 toeschouwers op Sportpark Zoudenbalch werden echter allerminst verwend. Het duel tussen de beide beloftenteams kwam traag op gang en bood weinig hoogtepunten.

Jong Ajax trad ditmaal aan zonder Lorenzo Lucca en Francisco Conceição. Met name laatstgenoemde had het tegen Jong PSV goed op de heupen. Zijn creativiteit werd gemist, want de kansen in Utrecht waren schaars. Kristian Hlynsson was met een gevaarlijke vrije trap en een kopbal nog het dichtst bij een treffer.

Aanbevolen
TV-tip: documentaire Ajax 2002/2003, rock-‘n-roll in Europa

Na rust kabbelde het duel voort. Tom de Graaff moest enkele keren in actie komen. Een bloedeloos gelijkspel leek het resultaat te worden, maar diep in blessuretijd gaf Jong Ajax dat punt nog uit handen.

Jaydon Banel haalde een counter van de thuisploeg eruit door de doorgebroken Anthony Descotte te vloeren. Het leverde Utrecht een penalty op. Banel werd met rood van het veld gestuurd. Descotte benutte de strafschop zelf. Het bleek gelijk het laatste balcontact van de wedstrijd, want er werd direct afgefloten.

De Jong Ajacieden slaagden er zodoende niet in hun jarige trainer Vos te trakteren op een overwinning. “We waren onherkenbaar vandaag,” stelde de oefenmeester tegenover ESPN. “Het was niet goed. Dit leek niet op het spel dat we de afgelopen weken hebben laten zien. We hebben onszelf veel tekort gedaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >