Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat: ‘Ajax een van de meest iconische voetbalclubs ter wereld’

Witte rook. Eindelijk witte rook. Het duurde lang, langer, langst, maar Ajax heeft weer een directeur voetbalzaken. Sven Mislintat is aangesteld als opvolger van Marc Overmars. De Duitser heeft zin in zijn nieuwe klus.

11 april 2023 - 11:00
Mislintat 1200 (1)
Herzlich willkommen, Sven! © AFC Ajax

Mislintat heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis die formeel loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026. De zoektocht naar een opvolger van de in februari 2022 vertrokken Overmars duurde ongekend lang. De functie werd tijdelijk ingevuld door Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, terwijl Edwin van der Sar zich er ook nadrukkelijk mee bemoeide.

Waar Hamstra inmiddels is vertrokken, daar blijft Huntelaar actief bij Ajax. Hij doet dat in de rol van technisch manager en rapporteert aan Mislintat. De nieuwe directeur voetbalzaken is zeer in zijn nopjes met zijn nieuwe baan. “Sinds Edwin mij in februari belde met de vraag of ik geïnteresseerd was om directeur voetbalzaken te worden, stopte ik de gesprekken met andere partijen,” vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

“Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs,” vervolgt hij. “Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als een van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden. Ik zie het als mijn plicht de club zo goed mogelijk te dienen.”

Bij Ajax ligt in elk geval flink wat werk voor hem klaar. Hij kan volop aan de bak, zoals we ook in deze update aan de orde stellen. Er lijkt geen tijd te verliezen, want richting volgend seizoen zijn harde noten te kraken.

Aanbevolen
Even voorstellen: Mislintat wacht zware klus als Ajax’ nieuwe technisch directeur

Mislintat werkte van 2006 tot 2017 als hoofd scouting en hoofd betaald voetbal bij Borussia Dortmund. Vervolgens trad hij in Engeland in dienst bij Arsenal. Daar stond een bordje op zijn bureau met de tekst head of recruitment. Hij keerde in 2019 terug naar de Bundesliga als sportief directeur bij VfB Stuttgart. Daar verlengde hij in november van afgelopen jaar zijn contract niet.

Ook algemeen directeur Van der Sar heeft gereageerd op de aanstelling van Mislintat: “Het is goed voor Ajax dat we deze belangrijke positie invullen met een internationaal ervaren voetbaldirecteur die al snel kan beginnen.”

“Aan de zoektocht naar de juiste persoon ging een zorgvuldig proces vooraf,” legt Sar uit. “We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd.”

“Sven voldoet aan het profiel en hij maakte vanaf de eerste gesprekken in februari een hele goede indruk op ons. Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan nieuwe successen van Ajax.”

Nou, wir sind neugierig.

Aanbevolen
Ajax draagt Van Halst voor als nieuwe voetbalcommissaris

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >