Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga en Tadic blij met terugkeer van ‘leider’ Álvarez tegen PSV

John Heitinga weet nog niet of hij in de KNVB-bekerfinale kan beschikken over Mohammed Kudus en Devyne Rensch. Beide Ajacieden staan weer op het trainingsveld, maar over hun inzetbaarheid wordt pas zaterdag een beslissing genomen.

28 april 2023 - 15:09
Alvarez Terug 1200
Álvarez brengt volgens Heitinga gif in de ploeg. © AFC Ajax

Dat vertelde John Heitinga tijdens de persconferentie in aanloop naar een nieuwe confrontatie met PSV. Eerst moet worden afgewacht of Kudus en Rensch een reactie krijgen op de geleverde trainingsarbeid. Pas daarna wordt besloten of speelminuten in De Kuip tot de mogelijkheden behoren.

Edson Álvarez is in Rotterdam in ieder geval wel weer van de partij. Hij ontbrak wegens een schorsing in het verloren competitieduel met PSV (3-0). Ajax ging er hard af. Het had de over-mijn-lijk-mentaliteit van Álvarez goed kunnen gebruiken. “Edson is een van onze leiders. Hij brengt iets extra’s, zeker met zijn gif. Ik ben blij dat hij er weer bij is,” reageerde Heitinga, die bijval kreeg van Dusan Tadic.

“Edson is heel belangrijk voor ons. Hij geeft de ploeg karakter en mentaliteit. Bovendien is hij sterk met zijn hoofd en in de communicatie. We hebben hem vorige week gemist. Ik ben ervan overtuigd dat hij zondag op zijn best is,” sprak de aanvoerder lovend over zijn ploeggenoot.

Aanbevolen
Heitinga wil in bekerfinale spelers zien die voor elkaar vechten

In de perszaal van de Johan Cruijff Arena maakte Heitinga ook nog maar eens duidelijk dat hij zondag een reactie van zijn ploeg verwacht. Om de beker mee terug naar Amsterdam te nemen, moet Ajax uit een heel ander vaatje tappen.

“We zijn constant bezig de afstemming met elkaar te verbeteren. De ruimtes waren vorige week veel te groot. Het gaat erom dat je vooruit doordekt. Als collectief en zonder angst. We moeten vaster aan de bal zijn en de communicatie met elkaar moet beter,” noemde Heitinga een aantal verbeterpunten.

Ondanks dat Ajax in de eerdere krachtmeting met PSV weinig energie uitstraalde, benadrukt Heitinga dat het fanatisme er wel degelijk is. “Het energielevel is erg hoog. We zijn strijdbaar. Iedereen praat nog over afgelopen zondag, maar we gaan nu een bekerfinale spelen. Dat is één wedstrijd. We moeten ervoor zorgen dat we als winnaar van het veld afstappen.”

Aanbevolen
Tadic hoopt vuur tijdens trainingen in bekerfinale terug te zien

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >