Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis over gebrek aan bezieling: ‘Meer tikken gehad dan normaal’

We hoorden in aanloop naar PSV-uit (3-0) motiverende teksten. Ajax was ‘erop gebrand’ te winnen. Opladen voor een topper is niet nodig, toch? Van die spirit zagen we in Eindhoven niks terug. Steven Berghuis gaat na afloop in op het gebrek aan bezieling.

24 april 2023 - 09:40
Berghuispsvaja800
Berghuis zag een effectief PSV. © AFC Ajax

Ajax maakte in het Philips Stadion geen moment aanspraak op de overwinning. Hoogstaand was het duel niet, maar PSV kwam als terechte winnaar uit de koker. Dat vindt ook Berghuis. “De uitslag staat. Daar kunnen we niet omheen,” zo zegt hij voor de camera van de NOS. “Zij waren effectiever. Het was van beide kanten niet goed, maar PSV heeft verdiend gewonnen.”

De Ajacieden waren tot in den treure gewaarschuwd voor de kopkracht van Luuk de Jong. Toch maakte precies hij de openingstreffer met het hoofd. Is dat kwaliteit, of werd er niet goed verdedigd? Berghuis denkt vooral het eerste. “Dat is de kracht van Luuk. Ik denk dat Jurriën Timber er alles aan doet.”

Aanbevolen
Heitinga spreekt over tussenjaar en weet dat er iets moet gebeuren

Je kunt op bezoek bij PSV verliezen, maar de manier waarop dat gebeurde, was schrijnend. Ajax leek zonder bezieling te voetballen. En dat is niet voor het eerst dit seizoen. “Als je de 1-1 of 2-1 maakt, kan dat ook zo weer terug zijn. Misschien is het wat broos, omdat je meer tikken hebt gehad dan normaal. Dat kan meespelen.”

De tweede plek in de eredivisie lijkt uit zicht. Wat rest is de KNVB-beker. Een allerlaatste kans op een prijs. Berghuis gelooft daar nog steeds in, ondanks de kansloze nederlaag in Eindhoven. “We moeten de rug rechten, maar dat is nu moeilijk. Je kan van PSV winnen met deze ploeg, maar dan moet je ook goed zijn.”

Aanbevolen
Deceptie in Eindhoven samengevat in ons fotoverslag

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >