Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder zoekt naar positie voor Ocampos: ‘We proberen creatief te denken’

Lucas Ocampos staat te trappelen om zich te laten zien aan de Ajaxsupporters, maar moest vooralsnog genoegen nemen met drie korte invalbeurten. Wat voor plan heeft Alfred Schreuder met de van Sevilla FC gehuurde buitenspeler?

Door Jordy Haak
16 september 2022 - 15:10
Ocampos 1200
Ocampos kwam vooralsnog tot drie invalbeurten. © Pro Shots

“Hij had natuurlijk verwacht in het begin wat meer te spelen,” reageert Schreuder op een vraag van Ajax Life. “Sinds zijn komst is het elftal echter in een bepaalde vorm gekomen, waarbij je als trainer niet zo snel wissels doorvoert. Dat is voor hem niet leuk, maar uiteindelijk gaat het om het team.”

Ocampos is met zijn 28 jaar een gelouterde speler. Hij heeft al clubs als River Plate, AS Monaco en AC Milan achter zijn naam staan. De eerste drie wedstrijden van dit seizoen kwam hij ook nog ‘gewoon’ in actie voor Sevilla, waarvan één duel als basisspeler. Toch koos de Argentijn voor een overstap naar Amsterdam.

Schreuder kent de kwaliteiten van de flankspeler, maar weet ook dat zijn ploeg momenteel alleraardigst draait. Hij is dan ook nog zoekende naar een manier om Ocampos aan meer speeltijd te kunnen helpen. De aanvaller mag immers niet meer – zoals bijvoorbeeld Francisco Conceição – in Jong Ajax voetballen.

“We hebben vrijdag wat doorgewisseld op de training. Ik zie namelijk wel een positie voor hem, waar hij ons misschien kan helpen. Maar dat heeft ook met je personele bezetting te maken. Ik ga natuurlijk niet zeggen over welke positie het gaat, maar we proberen altijd creatief te denken. Welke rol past bij iemand en zijn kwaliteiten? Hebben we veel de bal? Zo probeer ik te denken.”

In de afgelopen maanden benadrukte Schreuder al vaak dat zijn selectie bestaat uit meer dan elf basisspelers. Ocampos krijgt ongetwijfeld zijn minuten, maar moet dus nog geduld hebben. Of de Argentijn in actie komt tegen AZ, weten we zondag pas. De oefenmeester wil namelijk nog geen tipje van de sluier oplichten wat betreft zijn opstelling.

Aanbevolen
Sánchez en Conceição missen AZ-uit, Wijndal er mogelijk weer bij

We weten dan ook niet of Mohammed Kudus wederom in de spits staat, of dat Brian Brobbey mag opdraven. Laatstgenoemde werd vrijdag door bondscoach Louis van Gaal niet opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Dat is ongetwijfeld een domper voor de spits, die zijn basisplaats onlangs verloor aan Kudus. Brobbey gaat daar volgens Schreuder echter professioneel mee om.

“Nee, ik heb geen herstelwerkzaamheden hoeven verrichten bij Brobbey. Hij heeft het prima opgepakt en vrijdag ook goed getraind. Ik merk niets bijzonders aan hem op de training.”

Acht andere Ajacieden zijn wel van de partij wanneer Oranje voor de Nations League aantreedt tegen Polen en België. Dat staat in schril contrast met bijvoorbeeld PSV, dat slechts één Oranje-international aflevert.

“Dat komt ook omdat Ajax met bijvoorbeeld Steven Bergwijn een international heeft gecontracteerd,” is Schreuder reëel. “Maar het is mooi dat bijvoorbeeld Pasveer international wordt bij Ajax en dat Kenneth Taylor vanuit de jeugd doorstroomt. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik goede spelers tot mijn beschikking heb. Als ze hier goed spelen, is het Nederlands elftal dichtbij.”

De Ajacieden mogen zich zondag dus weer bewijzen. Dan wacht het uitduel met AZ. De bal gaat om 16.45 uur in Alkmaar rollen.

Check onze podcast over AZ-uit en meer!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >