Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez en Conceição missen AZ-uit, Wijndal er mogelijk weer bij

Ajax speelt zondag om 16.45 uur in Alkmaar tegen AZ. In aanloop naar het duel met de huidige nummer vier van de eredivisie gaf Alfred Schreuder antwoord op vragen vanuit de media. Hoe fit is Ajax teruggekeerd uit Liverpool?

16 september 2022 - 14:36
Wijndal 1200
Wijndal lijkt klaar voor AZ-uit. © AFC Ajax

“We staan er op zich redelijk voor,” reageerde de trainer op de vraag wie er wedstrijdfit zijn voor het duel met de Alkmaarders. “Francisco Conceição is er nog altijd niet bij en Jorge Sánchez heeft wat last van zijn knie. Zij zitten zondag niet bij de selectie.”

Owen Wijndal staat daarentegen wel weer op het trainingsveld. Een terugkeer in de wedstrijdselectie tegen zijn oude ploeg lonkt dan ook. Schreuder: “We kijken zaterdag of we hem opnemen in de selectie.”

De trainer vertelde tijdens zijn perspraatje dat hij donderdag flink wat beelden bekeek van AZ. Allereerst bestudeerde Schreuder video’s van het laatste eredivisieduel van AZ met FC Twente (1-1). “Ik heb ook het duel van Ajax in Alkmaar van afgelopen seizoen nog even teruggekeken.”

Aanbevolen
Ajax lanceert nieuwe kledinglijn met oude logo en letters De Meer

Ajax heeft het nog wel eens lastig aan de andere kant van de A9, maar als de ploeg van Schreuder z’n normale niveau haalt, moet AZ-uit geen probleem vormen. “Het ligt vooral aan onszelf,” is de coach dan ook van mening.

“Hoe goed zijn we zondag zelf? Ik vind AZ voetballend wel een hele goede ploeg. Ze spelen snel en direct. Jordy Clasie is nog steeds goed met z’n gevaarlijke passes. Daar moeten we op letten.”

Wie er spelen, blijft nog even een verrassing. “Of ik ga stoeien met de opstelling? Stoeien is een groot woord. We kijken gewoon wat er voor zondag nodig is.”

Voorbeschouwen op AZ-uit met onze Ajax Life Podcast!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >