Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder dik tevreden over ‘goede agressie’ van Berghuis

Ajax wervelde woensdag – zeker voor rust – over Rangers FC heen. Alfred Schreuder zag zijn ploeg met 4-0 winnen. Hij deelde na afloop flink wat pluimen uit aan zijn ploeg. Ook het spel van Steven Berghuis beviel hem goed.

08 september 2022 - 08:58
Schreuder 1200
Berghuis speelt met gif en dat bevalt Schreuder prima. © Pro Shots

De supporters in de kolkende Johan Cruijff Arena konden er maar moeilijk over uit. Was Mo Kudus nou de Ajacied van de Wedstrijd of verdiende Berghuis die titel? De twee gaan in elk geval nek aan nek in onze verkiezing, al lijkt Kudus deze tweestrijd toch echt te gaan winnen.

Berghuis speelde tegen Rangers sowieso een hele goede pot voetbal. Daar was iedereen het over eens. Ook Schreuder was die mening toegedaan. Wij van Ajax Life vroegen de trainer om zijn licht te laten schijnen over het spel van Berghuis.

“Steven is een echte combinatiespeler. Hij heeft ook de spelers om zich heen nodig. Hij heeft een heel goed gevoel voor de ruimtes. Steven ziet wanneer-ie waar moet lopen. Richting het duel met Rangers was ook afgesproken hoe hij continu positie moest kiezen om Kudus heen. Soms moest hij wat hoger staan, dan wat lager. Dat deed hij echt uitstekend.”

Aanbevolen
Rensch: ‘Ik denk dat je de oude Devyne weer ziet’

Berghuis stond niet alleen aanvallend zijn mannetje, maar ook defensief. Dat was Schreuder zeker niet ontgaan. “Steven heeft een bepaald gif in zich. Het is heel belangrijk dat dit soort creatieve spelers bij Ajax ook hun verdedigende taken blijven doen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Als je dat niet kunt opbrengen, wordt het lastig. Berghuis liet net als de anderen zien hoe dat moet. Steven heeft een goede agressie. Dat zag je tegen Rangers.”

Berghuis was tegen de Schotten verantwoordelijk voor de 2-0. De bal ging binnen via een Rangersbeen, maar wat maakt het allemaal uit? Het doelpunt kreeg hij overigens wel officieel op zijn naam. Hoe hij het publiek in dook om zijn treffer te vieren, was fijn om te zien.

Ook Schreuder genoot van de wisselwerking met het publiek. “Ajaxsupporters zijn kritisch. En terecht. Ze zijn goed vermaakt. Dat is belangrijk. De energie van de spelers sloeg over op de tribunes. Hiervoor komen supporters naar het stadion. Het is belangrijk dat zij een team zien dat supporters een team zien dat initiatief neemt, doelpunten maakt en volop in beweging is.”

Aanbevolen
Van Bronckhorst: ‘Ajax speelde ons suf voor rust’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >