Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Deze weerstand kennen een aantal spelers nog niet’

Alfred Schreuder hoopte vooraf op een beter Ajax op bezoek bij Liverpool, maar zijn ploeg werd veelal in de achteruit gedwongen. De trainer sprak na de 2-1-nederlaag op Anfield over een leerzame avond voor zijn manschappen.

14 september 2022 - 00:44
Schreuder 1200 (1)
Rensch groeide in de wedstrijd, maar viel uit met kramp. © Pro Shots

“We speelden echt tegen een topploeg,” stelde de coach in de perszaal van Anfield. “De intensiteit was heel erg hoog. In balbezit hadden we moeite onze vrije mensen te vinden. Dat vraagt dan om nog meer moed. Maar je moet ook naar Liverpool kijken. De intensiteit waarmee ze ons afjagen... Daar hadden we veel moeite mee.”

Voor jonge spelers als Devyne Rensch en Kenneth Taylor zijn dit confrontaties waar ze alleen maar beter van worden. “Ook voor hen is dit een volstrekt ander niveau. Toch zag je ze wel in de wedstrijd groeien. Deze weerstand kennen veel van onze jonge spelers nog niet. Op dit niveau en tegen deze ploeg gaat alles gewoon een stuk sneller. Ik hoopte dat we beter spel konden tonen. Misschien waren we toch een beetje onder de indruk.”

Aanbevolen
Ajax in slotfase alsnog onderuit tegen Liverpool en dit valt op

“Ik kan de jongens niks verwijten qua vechtlust. Ze gaven alles. Liverpool was de betere. Dat is ook geen schande, maar we moeten er wel van leren.” Ajax werd vooral voor rust bij vlagen overlopen en kwam amper onder de druk uit. De geweldige gelijkmaker van Mohammed Kudus voor rust kwam echt uit de lucht vallen.

Schreuder: “In rust gaf ik aan dat we nog moediger moesten zijn. Dat lukte in de tweede helft iets beter. Helaas was de eindpass bij een aantal kansrijke momenten niet goed. Ik had het idee dat we zo’n twintig minuten voor tijd meer grip kregen. Dat zorgde ook voor een aantal omschakelmomenten van onze kant. Daarvan eindigde er eentje met een grote kopkans voor Daley Blind. Het was jammer dat die niet binnenviel.”

Aan de andere kant viel-ie echter wel. In de slotminuten. Natuurlijk baalde Schreuder daar als een stekker van, maar als zijn ploeg veel heeft geleerd van deze avond in Liverpool, dan is dat alsnog een beetje winst. De trainer kijkt dan ook niet naar de andere wedstrijd in de groep of naar de stand.

“Nee, ik ben alleen bezig met het ontwikkelen van ons spel.”

Aanbevolen
Blind noemt gebrek aan balbezit en rust als oorzaken voor nederlaag

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >