Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in slotfase alsnog onderuit tegen Liverpool en dit valt op

Hmm, tja… We voelden het allemaal wel een beetje aankomen, hè? Ajax hield lang stand op Anfield, maar zag Liverpool in de slotfase alsnog verdiend winnen (2-1). Dit viel op.

13 september 2022 - 22:56
Verslaglivaja800
Blind speelde zijn honderdste Europese wedstrijd. © Pro Shots

Uitvak domineert op tribunes, Liverpool op het veld
Het uitvak op Anfield liep al vroeg vol. De aanwezige Ajacieden lieten dan ook flink van zich horen. Het koste bloed, zweet en tranen om Liverpool te bereiken, maar hartjes voor de supporters die alles uit de kast trokken om Ajax alsnog aan te moedigen in Engeland.

De meegereisde fans zagen dat Ajax het lastig had in de openingsfase. De opdracht werd al snel duidelijk: eerst de storm overleven, daarna hopelijk zelf aan voetballen toekomen. Tot dat tweede kwam de uitploeg echter nauwelijks. En dat eerste wilde ook niet lukken. Mohamed Salah opende de score, nadat hij volledig vrij stond om binnen te schieten.  

Ajax oogde sowieso nerveus op Anfield. Vooral Calvin Bassey leek last te hebben van spanning in de benen. Dat snappen we best, maar uiteindelijk is het zaak alles van je af te schudden. Alfred Schreuder benoemde het vooraf al: moed en lef zijn sleutelwoorden.   

Kudus pegelt Ajax op gelijke hoogte
Met een beetje pech had Liverpool zelfs verder kunnen uitlopen. Zo ver kwam het gelukkig niet. Sterker nog, Ajax kwam op gelijke hoogte. En hoe! Bij de eerste echt grote kans was het gelijk raak. 

De aanval leek voorbij toen niet Steven Bergwijn, maar Kudus aan de bal kwam in de zestien van Liverpool. Eerstgenoemde stond veel beter in positie voor een schot. Nou, niet dus! Kudus pegelde werkelijk waar fantastisch binnen. Alisson Becker was kansloos.  

Toch moest Ajax blijven opletten. Ook na de gelijkmaker was Liverpool de bovenliggende partij. Met dank aan Remko Pasveer bleef onze ploeg in de wedstrijd. We mochten absoluut niet klagen met de 1-1-ruststand, want Liverpool kreeg serieus veel kansen.

Billenknijpen,
We hadden het graag anders gezien, maar na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Liverpool kreeg kans op kans, terwijl Ajax er nauwelijks aan te pas kwam. Iedere keer als de thuisploeg opstoomde, konden we niet anders dan ons afvragen: hoe lang gaat dit nog goed? Na ruim een uur greep Schreuder in door Devyne Rensch te wisselen voor Jorge Sánchez. 

Het bleef billenknijpen. Eigenlijk was het een klein wonder dat Ajax zo lang de 1-1 wist vast te houden. Heel eventjes was er hoop op een gestolen overwinning, nadat Daley Blind de bal aan de verkeerde kant van de paal kopte, maar het bleef bij hoop.

We voelden het eigenlijk al de hele wedstrijd aankomen en vlak voor tijd werd het doemscenario werkelijkheid. Via het hoofd van Joël Matip maakte Liverpool alsnog de 2-1. Onverdiend was het zeker niet, daarin moeten we gewoon eerlijk zijn. Zuur is het uiteraard wel. Op deze manier verliezen, is nooit leuk.

Mijlpaal voor Blind
Toch nog wat moois om mee af te sluiten: Blind speelde op Anfield zijn honderdste Europese wedstrijd. Hij debuteerde in 2008 in Europa, tegen Slavia Praag. Liefst 99 Europese wedstrijden volgden, waarvan hij er 71 afwerkte in het wit-rood-wit. Een schitterende mijlpaal, maar Blind is nog niet klaar.

Er staan voor Ajax sowieso nog vier Champions League-duels op het programma. Als hij die speelt, gaat hij Frank de Boer (achtste met 102 wedstrijden) voorbij op de ranglijst van Nederlanders met de meeste Europese potjes. 

Maar eerst AZ-uit.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >