Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind noemt gebrek aan balbezit en rust als oorzaken voor nederlaag

Ajax ging dinsdag met 2-1 onderuit op Anfield. Liverpool bleek simpelweg een maatje te groot. We zijn het bijna niet meer gewend om zo te worden overklast. Daley Blind zag hoe zijn ploeg geen grip kreeg op het energieke spel van de tegenstander.

14 september 2022 - 00:45
Blindlivaja800
Blind kreeg zelf nog een grote kopkans. © Pro Shots

Vanaf de eerste minuut klapte Liverpool er bovenop. Ajax probeerde onder de druk uit te voetballen, maar kwam er eigenlijk niet aan te pas. Dat had volgens Blind te maken met het spel van de tegenstander, maar ook zeker met een gebrek aan rust bij Ajax.

“Het was een fysiek en zwaar potje, maar dat hebben we ook aan onszelf te danken,” zo stelt Blind voor de camera van RTL7. “Ik denk dat we het spel te weinig wilden bepalen. We kregen er geen grip op. Er waren te weinig momenten waar we de bal lieten gaan en de rust bewaarden. Dat is het spel dat Liverpool graag wil spelen.”

De ploeg van Jürgen Klopp had Ajax precies waar het hebben wilde. Liverpool neutraliseerde vrijwel ieder gevaar van de Ajacieden. “Misschien hanteerden we op momenten te veel de lange bal, waar we eigenlijk moesten voetballen. Bij de tweede ballen kwamen we er wel uit, maar dan was de laatste pass niet goed. Voetballend hebben we te weinig gebracht.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Deze weerstand kennen een aantal spelers nog niet’

Alfred Schreuder zei in aanloop naar het duel dat Ajax lef en moed moest tonen. Precies daaraan ontbrak het op sommige momenten. “Zij zetten natuurlijk hoog druk met heel veel snelheid en energie. Dan moet je soms de lef hebben om daar onderuit te spelen. Dat hebben we de laatste weken goed gedaan, maar in een wedstrijd zoals deze wordt meer gevraagd. Wel kan ik iedereen een compliment geven voor de vechtlust en attitude.”

Het was compleet tegen de verhouding in geweest, maar Blind kreeg de ultieme mogelijkheid Ajax alsnog aan een driepunter te helpen. “Het was een aardige kopbal, maar hij zat er niet in, dus dat is balen. Dat was een van de weinige momenten dat we toch op voorsprong hadden kunnen komen. Als je onze goal ziet, is dat waar we wel langere tijd aan de bal zijn. Dan komen we in ons spel. Dat hadden we veel vaker moeten doen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >