Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Het dak van de Arena staat wel heel erg open...

Wat een circus is het momenteel bij Ajax. Het is echt niet te doen. Trainer boos, Raad van Commissarissen doet ingewikkeld, technisch duo draait overuren, spelers in protest. Iedereen van slag! En oh ja, alles ligt doodleuk op straat.

01 september 2022 - 13:08
Blog 1200
Ga eens trainen!! © Pro Shots

Ik ben serieus ontzettend jaloers op de mensen bij de sociale media-afdeling van Ajax. Zij beleefden #DeadlineDay ogenschijnlijk in serene rust. Terwijl iedereen helemaal leip werd van alle lekkage, deed Ajax lekker tranquillo.

Zo kon je via socials fijn stemmen op het mooiste augustusdoelpunt, werd er een beetje geouwehoerd met ome Heiko Westermann en bliezen we verjaardagskaarsjes uit voor Nicóóó. Niks aan de hand! Nou, van alles aan de hand! Door elke kier van de Arena lekt al weken van alles naar buiten.

Ondertussen blijkt stoppen met trainen een geweldig drukmiddel. Mo Kudus en Edson Álvarez volgen het voorbeeld van Antony en zijn ook in staking. Moeimakers! Deze transferachtbaan maakt bloedchagrijnig. Ik wil eruit, maar we gaan vast nog – zonder dat je het vooraf wist – een rondje achteruit. Mede met dank aan de KNVB, die niet helemaal scherp was.

Onze club is een klucht geworden.

Ik maakte een transferzomer nog niet eerder zo krankzinnig mee. Lucas Ocampos vloog kriskras door half Europa en bleek woensdag even voor middernacht dan tóch wel speler van Ajax. We ‘genoten’ van begin tot einde mee, want werkelijk alles rond Ajax lekt deze dagen uit. Onze club is een klucht geworden. Niks blijft geheim. Conclusies trekken is lastig, want je weet nooit helemaal in welke volgorde de dingen naar buiten komen.

Echt gezond is het in elk geval niet dat het gedoe tussen de RvC en H2 op straat ligt. Fraai evenmin. Hoe zouden ze daar intern bij Ajax naar kijken? Het moet toch voor onrust, totaal wantrouwen en scheve blikken zorgen? Wie heeft er precies belang bij wat? Het is allemaal pijnlijk, maar veel supporters genieten er volop van en vragen alle ‘insiders’ continu wanhopig om updates. Wat een gekkigheid.

ESPN richtte woensdagavond laat een draaiende camera op de kantoren van de Johan Cruijff Arena. We zagen Klaas Jan Huntelaar ijsberen en Gerry Hamstra was druk met van alles. Al snel werd ook daar duidelijk dat we allemaal meekeken. Zoals we al weken doen trouwens. De luiken gingen snel omlaag.

Dat had best eerder gemogen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >