Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frustratie overheerst bij Pasveer na tegentreffer in slotminuut

Ajax hield op Anfield lang stand tegen Liverpool, maar capituleerde in de slotfase alsnog (2-1). Daar kon zelfs de uitblinkende Remko Pasveer niets aan veranderen. De doelman stelt dan ook gefrustreerd terug te keren naar Amsterdam.

14 september 2022 - 01:02
Pasveer Livaja 1200
Pasveer ziet het in de slotminuut mis gaan. © Pro Shots

Met meerdere goede reflexen leek de ervaren goalie zijn ploeg aan een gestolen punt te helpen, maar in de slotminuut bleef ook hij het antwoord schuldig op een kopbal van Joël Matip. Daarbij had hij zelf niet direct door dat de bal de doellijn volledig had gepasseerd.

“Ik ging helemaal op in de wedstrijd en zag Dusan Tadic de bal wegkoppen. Voor mijn gevoel zat-ie er niet in, maar ik kon dat niet goed inschatten. Als je de scheidsrechter vervolgens naar zijn horloge ziet kijken, weet je genoeg. Op zo’n moment liegt de technologie niet.”

Vooral het momentum was extreem zuur. In de slotminuut van de reguliere speeltijd. Wie naar het totaalplaatje kijkt, komt echter ook tot de conclusie dat Liverpool verdiend als winnaar van het veld stapte.

“Als wij niet vanaf het begin in een hoog tempo van achteruit voetballen, krijgen we het moeilijk,” weet Pasveer. “Dat is een punt dat we mee moeten nemen. Het is belangrijk onder de druk uit te komen, want nu kwamen we niet in ons spel. We maakten nog wel een hele goede voetbalgoal, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Deze weerstand kennen een aantal spelers nog niet’

De intensiteit van de wedstrijd was hoog. Het contrast met afgelopen weekeinde groot. Toen won Ajax nog met speels gemak van sc Heerenveen. Daardoor dient zich de vraag aan of het niveauverschil tussen de eredivisie en Champions League niet te groot is om tot optimale prestaties te komen.

“Natuurlijk is het verschil groot. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken,” beaamt Pasveer. “Maar te groot…? Het gaat erom dat wij ons niveau halen. Dat hebben we niet gedaan, waardoor we verliezen.”

Het beslissende moment kwam uiteindelijk voort uit een dood spelmoment. “Op die momenten probeer je steeds de boel op scherp te zetten. Of dat lastig was met al het geluid van de tribunes? Het coachen ging wel moeilijker, maar dan gooi je er in de rust een paar Strepsils in en kun je er weer tegenaan,” grapt Pasveer, waarna hij zijn antwoord serieus vervolgt.

“Over het algemeen stond het verdedigend goed, maar we gaven wel veel vrije trappen en hoekschoppen weg. Helaas kwam de beslissende goal daar ook uit voort. Je ziet in het topvoetbal dat duels op dit soort details worden beslist.”

Pasveer kan zich geen andere wedstrijd met Ajax herinneren waarin de ploeg zo onder druk stond. Hij onderscheidde zich met meerdere reddingen, maar kan daar achteraf niet van genieten. “Als het 1-1 was gebleven had mijn werk nut gehad, maar nu overheerst toch de frustratie.”

Aanbevolen
Blind noemt gebrek aan balbezit en rust als oorzaken voor nederlaag

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >