Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

‘Die ouwe’ blijft onverminderd populair

In de Ajax Fanshop hangt toffe nieuwe casual kleding met het klassieke logo. Stoer op de borst. Op de rug prijken de iconische rode letters van De Meer. Onze servers rookten volop toen we foto’s van de nieuwe collectie dropten op onze website.

20 september 2022 - 14:02
Logo Oude 1200
Het klassieke logo blijft tot de verbeelding spreken. © Ajax Life

Het laat zien dat ‘die ouwe’ nog altijd razend populair is. Updates over Ajaxkleding doen het altijd uitstekend. Ons artikel – waarin het klassieke logo op de nieuwe kledinglijn centraal stond – haalde zelfs dezelfde cijfers als ons uitgebreide fotoverslag van het Europese wedstrijdshirt. Of die van het blauwe uittenue. Dat zegt wel iets.

Ajax brengt de laatste seizoenen steevast kleding op de markt waarin het klassieke logo is verwerkt. Vorig seizoen nog. Op het thuistenue zelfs! Het was geweldig, maar het bleek jammer genoeg een eenmalig iets.

Het klassiek ogende thuisshirt van vorig seizoen maakte plaats voor een tricot vol kitscherig klatergoud. Het klassieke logo verdween weer. Die ouwe had op het huidige thuisshirt wat mij betreft in deze combinatie dan ook niet zo goed gepast.

Veel mensen vinden vast dat ik me druk maak om precies niks, maar voor mij is het traditionele wit-rood-wit belangrijk. Bij de presentatie werd gerept over ‘een subtiele integratie van de kleur goud’. Er is echter weinig subtiel aan de blinkende rugnummers en spelersnamen. Er is doodleuk een derde kleur aan het traditionele tenue toegevoegd.

Doe gekke dingen maar lekker met het eerste en tweede uitshirt.

Het rommelen met thuisshirts hoort er tegenwoordig bij. Bij ‘clubs’ als FC Barcelona, Juventus en zelfs Atlético Madrid zien we al jaren de gekste patronen en kleurstellingen. In het buitenland lijken supporters het geknoei met traditie veel minder erg te vinden.

Dat merk je goed als Footy Headlines een nieuw thuisshirt van Ajax lekt. Dan zijn de reacties over de grens vaak eensluidend: “Ja hoor, weer hetzelfde shirt!” Ik ben daar juist trots op, maar in landen als Spanje en Italië zijn mensen er al aan gewend dat er lekker creatief wordt geëxperimenteerd met thuisshirts. Ik mag hopen dat deze trend niet overwaait naar Amsterdam. Doe gekke dingen maar lekker met het eerste en tweede uitshirt.

De witte rugnummers in de rode baan werden – hopelijk eenmalig – de nek omgedraaid. Dat geldt eveneens voor het klassieke logo. Al neemt Ajax er nooit helemaal afscheid van. In de fanshop hangt immers jaarlijks wel iets met die ouwe erop. Er wordt een beetje mee gespeeld. Supporters kopen het namelijk wel.

Dat laatste is logisch, want het klassieke logo straalt kracht, nostalgie en klasse uit.

Aanbevolen
Ajax lanceert nieuwe kledinglijn met oude logo en letters De Meer

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >