Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic werd eind juli opgewacht bij zijn woning voor overval

Pittig nieuws op deze woensdag: Dusan Tadic raakte eind juli lichtgewond bij een gewelddadige overval in de buurt van zijn woning in Amsterdam-Zuid. De overvallers waren vermoedelijk uit op een kostbaar horloge van de captain.

10 augustus 2022 - 07:25
Tadic 1200
Dat moet flink schrikken zijn geweest... © Pro Shots

Dit alles lezen we in De Telegraaf. Volgens de wakkere krant werd Tadic in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli bij zijn woning opgewacht door twee gewapende mannen met helmen op. De twee mannen kwamen in de Van Eeghenstraat op Tadic af toen hij uit zijn auto stapte.

De Ajacied had meteen in de smiezen dat het foute boel was en ging er vandoor. Na een korte achtervolging volgde een handgemeen met de overvallers. We lezen dat Tadic erin slaagde het vizier van de helm van een van de overvallers te openen en hem een klap te geven.

Daarbij raakte Tadic lichtgewond aan zijn hand en scheurde zijn kleding. Uiteindelijk wist hij een horecagelegenheid binnen te vluchten. Na de worsteling gingen de overvallers er op een scooter vandoor in de richting van de Koninginneweg. Zonder ook maar iets buit te maken overigens.

In de dagen voor de overvalpoging deden twee mannen zich al eens voor als pizzabezorger. Tadic was destijds niet thuis, maar zijn vrouw deed niet open. Het leek immers niet in de haak en de politie denkt dat er toen al sprake was van een poging tot overval of een voorobservatie.

Het is niet de eerste keer dat een profspeler in Nederland te maken krijgt met dergelijke gebeurtenissen. Ex-PSV’er Eran Zahavi kreeg in 2021 ook al te maken met een gewelddadige overval in zijn huis. Bij de eerste keer kregen zijn vrouw en vier jonge kinderen tape over de mond en werd met een vuurwapen gedreigd, waarna meerdere spullen en geld werd gestolen.

Om een nieuwe overval te voorkomen, nam het kamp Tadic extra veiligheidsmaatregelen. Ook deed hij uiteraard aangifte.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >