Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kaplan hoopt door supporters in de armen te worden gesloten

Door alle transferverhalen rondom Antony, Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Hakim Ziyech zou je bijna vergeten dat Ahmetcan Kaplan vrijdag zijn handtekening zette onder een vijfjarig contract. De negentienjarige verdediger is echter dolgelukkig zich Ajacied te mogen noemen.

20 augustus 2022 - 10:04
Kaplan 1200 (1)
Kaplan gaat met rugnummer 13 spelen. © AFC Ajax

“Toen ik hoorde dat Ajax geïnteresseerd in mij was, werd ik echt heel erg blij. Om bij zo'n grote club te spelen, was altijd één van mijn grootste dromen. Ik ben erg blij dat ik die droom nu kan waarmaken en ik kan niet wachten om in een geweldige sfeer het veld op te gaan,” vertelt de Turk aan Ajax TV.

Kaplan is pas de tweede Turkse speler die het Ajaxshirt over zijn schouders trekt. Mustafa Yücedag ging hem in het seizoen 1985/1986 voor. Laatstgenoemde speelde slechts twee wedstrijden in het wit-rood-rood. Dat aantal hoopt Kaplan vanzelfsprekend dik te gaan overtreffen. Al zal de verdediger, die overkomt van de Turkse kampioen Trabzonspor, ongetwijfeld even tijd nodig hebben om te wennen aan zijn nieuwe werkgever.

“Wanneer ik me hier heb kunnen aanpassen, zal ik er ook alles aan doen om het team en de spelers te helpen,” vervolgt Kaplan, die al een uitgebreide rondleiding kreeg door de Johan Cruijff Arena. In de spelerstunnel bewonderde hij actiefoto’s van grote Ajacieden als Frank Rijkaard, Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimovic. Zelf hoopt hij ook op zo’n indrukwekkende carrière.

Aanbevolen
Achtbaan: Ajax richt vizier op Ziyech bij vertrek Antony

“Mijn eerste doel is om hier lang te blijven. Daarnaast wil ik door de fans in de armen worden gesloten. Ik zal mijn uiterste best doen om mij zoveel mogelijk te bewijzen. Stap voor stap zijn de spelers hier beter geworden om vervolgens een overstap te maken naar grotere clubs. Ook voor mij is het een droom om hier te slagen en vervolgens een mooie stap te zetten.”


Kaplan is een linksbenige centrale verdediger. Dat lijkt enigszins verrassend, aangezien we eerder een rechtspoot voor achter Jurriën Timber hadden verwacht. Gerry Hamstra denkt echter dat de nieuwste aanwinst alle potentie heeft om te slagen in Amsterdam. Hij omschrijft Kaplan als een verdediger die goed met ruimte in de rug kan spelen. Een speler die op meerdere posities uit de voeten kan en zijn lengte mee heeft.

“Ik wil mezelf omschrijven als een koelbloedige speler, die ook mee kan voetballen,” voegt de hoofdpersoon daar zelf aan toe. Hij kent enkele van zijn nieuwe teamgenoten vanzelfsprekend al van televisie. “Dusan Tadic en Antony volgde ik al en zullen mij ongetwijfeld gaan helpen.”

Dat laatste zou mooi zijn, want dat betekent dat ook Antony na 1 september nog steeds Ajacied is. We willen echter niet afdwalen, want het tekenmoment is al voldoende ondergesneeuwd door al het transfergeweld. Kaplan gaat in Amsterdam met rugnummer 13 spelen en kan zodra het papierwerk is afgerond écht aan de slag.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Sparta - Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >