Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Achtbaan: Ajax richt vizier op Ziyech bij vertrek Antony

Maakten we ooit eerder zo’n intense transferzomer mee als de huidige? De krantenkoppen staan weer vol met Ajaxnieuws. Dat de naam van Antony daarin voorkomt, is ondertussen geen verrassing meer, maar die van Hakim Ziyech des te meer.

19 augustus 2022 - 18:08
Ziyech 1200
Van een terugkeer van Ziyech worden wij erg blij! © AFC Ajax

Vaak hebben we het tijdens wedstrijden over een achtbaan van emoties. Nou, die vlieger gaat nu ook op tijdens deze transferperiode. Het ene moment voel je teleurstelling, terwijl je luttele tellen later wordt overmeesterd door dikke blijdschap. Het is duidelijk dat er in de bestuurskamers van de Johan Cruijff Arena overuren worden gedraaid.

Dat Erik ten Hag er alles aan doet om Antony naar Manchester United te halen is geen geheim meer. We horen duizelingwekkende bedragen voorbijkomen. Ajax zou een bod van tachtig miljoen hebben geweigerd, terwijl de Engelsen volhardend zijn. Gaat deze zomer dan daadwerkelijk die grens van honderd miljoen euro overschreden worden?

Het is allemaal maar moeilijk te bevatten en het liefst zien we Antony het komende seizoen gewoon nog zijn kunsten vertonen in Amsterdam. Maar tot welk bedrag kun je je poot stijf houden? We werden al een beetje verdrietig toen we her en der vernamen dat de Braziliaan vrijdagmiddag niet op het trainingsveld verscheen. Een naderend vertrek lijkt in de maak, maar toen dook ook de naam van Ziyech op.

Aanbevolen
Ajax zegt ‘nee’ tegen bod van 80 miljoen euro op Antony

Ajax zou al sinds afgelopen zondag bezig zijn met een terugkeer van de ‘Wizard of Amsterdam’. Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar zien in hem de ideale vervanger van Antony, als de vleugelflitser daadwerkelijk de stap naar Engeland maakt. Het zou volgens De Telegraaf gaan om een huurconstructie voor een jaar met een (eventueel) verplichte optie tot koop.

Ziyech, de man die de Ajaxsupporters eerder zoveel vreugdevolle momenten bezorgde. Eén van de boegbeelden van het sprookjesseizoen 2018/2019. De middenvelder en gelegenheidsrechtsbuiten, die 165 officiële wedstrijden voor Ajax speelde. Daarin was hij 49 keer trefzeker en leverde hij een stortvloed aan assists.

Zijn avontuur bij Chelsea werd vooralsnog niet wat hij er vooraf van hoopte. Al is er weinig mis met de statistieken die hij ook aldaar kan overleggen. Nu wacht plots een mogelijke rentree. Die zagen we niet aankomen. Of toch wel? Wij houden van Hakim en hij stak nooit onder stoelen of banken dat hij ook van Ajax is gaan houden. Bovendien heeft hij meer kans om met Marokko naar het WK te gaan als hij voldoende minuten maakt.

Duidelijk is in ieder geval dat wij de baltovenaar met open armen ontvangen. Hij werd niet voor niets driemaal achtereen Ajacied van het Jaar. Het is inderdaad een ander type voetballer dan Antony, maar daar weet Alfred Schreuder vast een goede oplossing voor te vinden, toch? Hoewel een vertrek van Antony best  pijn doet, zou de terugkeer van Ziyech een hele fijne pleister op de wonde zijn.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >