Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zegt ‘nee’ tegen bod van 80 miljoen euro op Antony

Manchester United liet zich niet afschrikken door het prijskaartje om de nek van Antony. De club van trainer Erik ten Hag legde een bod van 80 miljoen euro neer in de Johan Cruijff Arena. Ajax besloot echter te antwoorden met een vriendelijk ‘no thank you’.

19 augustus 2022 - 07:47
Antony 1200 (2)
Hoe hard gaat dit spel worden gespeeld? © Pro Shots

We duiken niet op alle transferontwikkelingen, maar we kunnen hier simpelweg niet omheen. We lezen al dagen over ‘massive offers’ op Antony en De Telegraaf stelt het torenhoge bod op de 22-jarige Braziliaan via bronnen binnen Ajax bevestigd te hebben gekregen.

Phoe, ja, nou… Als Manchester United en Ten Hag alles kregen wat ze wilden, dan was de Engelse club nu zo’n beetje de satelietclub van Ajax geweest. Bij de Engelse club lijkt de paniek enorm. De eerste twee duels in de Premier League tegen Brighton (1-2) en Brentford (4-0) gingen pijnlijk verloren. Het is een enorme puinhoop op Old Trafford.

De vraag is of Manchester United terugkomt met een verbeterd bod op Antony of dat het doorschakelt naar andere opties. Zo staat PSV’er Cody Gakpo op het lijstje als goedkoper alternatief, al zal de lampenclub ook enorm hoog in de boom gaan zitten. En terecht.

Aanbevolen
Antony: ‘Ik ben gaan houden van Ajax en Amsterdam’

Jurriën Timber besloot niet in te gaan op de lokroep van United en verlengde zijn contract bij Ajax. In Amsterdam speelt hij Champions League, is hij verzekerd van een basisplaats en weet hij dat Louis van Gaal hem zal meenemen naar het WK in Qatar.

Een transfer naar Manchester United is voor elke aankoop van Ten Hag nu een onzeker avontuur. Wat als de trainer het niet op de rit krijgt? Dan kan hij zomaar op straat worden gezet. Als nieuwe speler moet je dan nog maar zien hoe het verder gaat als een nieuwe oefenmeester wordt aangesteld. Die kan weer hele andere plannen en opvattingen hebben.

We zijn benieuwd hoe het rondom Antony verdergaat. Het staat vast dat de publieksspeler het volop naar zijn zin heeft bij Ajax en in Amsterdam. Hij heeft hier veel van wat hij hebben wil. Maar toch, onder druk wordt alles vloeibaar. Dat geldt ook voor Ajax zelf. Wat als er een hoger bod dan 80 miljoen euro volgt? Tot welk punt kun je nog nee blijven zeggen…?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >