Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber stelt Ajacieden gerust met contractverlenging

Goed nieuws, Ajacieden! Jurriën Timber verbetert zijn contract in de Johan Cruijff Arena. Hij verlengt zijn verbintenis tot de zomer van 2025. Daarmee is het gevaar dat de 21-jarige verdediger deze transferperiode vertrekt zo goed als geweken.

18 augustus 2022 - 18:47
Timber 1200 (1)
Lekker bezig, Jurriën! © AFC Ajax

De zelfopgeleide Ajacied had in Amsterdam een contract tot de zomer van 2024. Daar komt nu dus een jaartje bij. Als Ajaxsupporter haal je dan toch opgelucht adem. De naam van Timber werd immers veelvuldig genoemd als transferdoelwit. Het is een geruststelling dat Timber voorlopig het slot op de deur in Amsterdam blijft.

Vooral in Manchester waren de druiven de laatste weken zuur. Timber zou een overgang niet aandurven, klonk het regelmatig. Het zal allemaal wel. Hij zal zijn schouders er over ophalen. Timber is nog jong. Het grote avontuur volgt op een later moment ongetwijfeld nog. Bij Ajax is hij verzekerd van een basisplek, speelt hij om de prijzen en is hij actief in de Champions League. Als Ajacied is een plek bij de WK-selectie van Louis van Gaal vrijwel zeker.

We moeten allemaal maar zien wat er in de winter rondom Timber gebeurt, maar feit is wel dat Ajax dan sowieso een torenhoog prijskaartje om de nek van de international kan hangen. Waarschijnlijker is dat Timber nog een vol seizoen in Amsterdam voetbalt, om volgend seizoen een mooie vervolgstap te kunnen zetten. Zulke afspraken werden eerder ook succesvol gemaakt met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech.

Aanbevolen
Hamstra geeft inkijkje in megadeal rond Martínez

Timber debuteerde in mei 2020 voor Ajax, tijdens het met 1-3 gewonnen uitduel met sc Heerenveen. De jonge debutant speelde alsof hij al jaren naast Daley Blind stond. Van enige zenuwen leek hij geen last te hebben. De rust waarmee Timber zich daarna stormachtig ontwikkelde, was indrukwekkend. Samen met de wel vertrokken Lisandro Martínez vormde hij afgelopen seizoen een stevig slot op de deur. Waar de Argentijn werd verkozen tot Ajacied van het Jaar, daar kreeg Timber erkenning als Talent van het Jaar.

We zijn benieuwd met wie hij de komende maanden een nieuw vast duo vormt. Behalve benieuwd zijn we vooral blij. Blij dat Timber nog wat langer Ajacied blijft.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >