Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony: ‘Ik ben gaan houden van Ajax en Amsterdam’

Wat had Antony Matheus dos Santos het ongelooflijk op zijn heupen tegen FC Groningen (6-1). In de Amsterdamse sauna voelde hij zich als een vis in het water en dreef hij de Groninger-defensie soms tot wanhoop.

15 augustus 2022 - 08:43
Antony 1200
Antony stak heerlijk in zijn vel tegen Groningen. © Pro Shots

“Deze hitte doet me aan Brazilië denken, dus daar moet ik van profiteren,” reageerde een breeduit lachende Antony na afloop voor de draaiende camera van de NOS. Hij liet het publiek in de Johan Cruijff Arena meerdere keren opveren met zijn heerlijke acties.

Niet alleen supporters genoten van de vleugelspeler, ook collega Steven Bergwijn was flink onder de indruk. Wat Antony op het veld als professional doet, dat doen veel jongens op de pleintjes. Het levert in elk geval veel spelplezier op en in het geval van Antony is het nog vaak functioneel ook.

Als supporter hoop je dan dat ze in Manchester niet meekijken. Dat zal echter ijdele hoop zijn. Natuurlijk wordt er vanuit Engeland waargenomen wat er zondag allemaal in de Arena gebeurde. Wat als Erik ten Hag de telefoon pakt en Antony belt?

Aanbevolen
Bergwijn: ‘Ik vond hier het plezier in voetbal heel snel terug’

“Geen idee, dat moet hij met m’n zaakwaarnemers bespreken,” stelt Antony. “Ik richt me op het hier en nu. Wat komt, dat komt, we zullen zien. Op het moment zit ik hier goed. Ik hou van dit land, ik voel me hier op mijn gemak. Ik doe elke dag, elke minuut, elke seconde alles voor deze club. En als ik niet speel, dan geniet ik van de stad en het strand. Ik ben gaan houden van Amsterdam en de club.”

Onder druk wordt alles vloeibaar. Er kan een situatie komen waarin Antony niet is te houden. We weten allemaal hoe het werkt. Feit is ook dat de flankspeler het prima naar zijn zin heeft in Nederland. Tijdens het mooie weer en op een vrije dag genoot hij van de zon op het strand van Bloemendaal.

“Ik ben er van de zon gaan genieten met een paar vrienden, want de Braziliaanse zon missen we wel. Een paar jongens op het strand vroeg of ik met ze wilde voetballen. Balletje hooghouden en zo. Ik heb veel lol met ze gehad. Zij hadden plezier en ik ook.”

Wij hopen vooral dat Antony nog het hele seizoen plezier in Nederland heeft.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >