Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn: ‘Ik vond hier het plezier in voetbal heel snel terug’

Steven Bergwijn bleek tijdens Ajax - FC Groningen (6-1) uitermate hittebestendig en maakte de Johan Cruijff Arena nóg heter door drie keer te scoren. Het was zijn eerste hattrick ooit en dat stemde vrolijk.

14 augustus 2022 - 17:49
Bergwijn 1200 (1)
Bergwijn heeft zijn eerste hattrick ooit te pakken! © Pro Shots

Het was logisch dat Bergwijn door Ajax naar voren werd geschoven om in de perszaal van de Johan Cruijff Arena tekst en uitleg te geven over de oorwassing van Groningen. Met drie treffers werd de aanvaller in het stadion verkozen tot ‘King of the Match.’

Bergwijn zou overigens zelf op Antony hebben gestemd, stelde hij desgevraagd. “Ik vind het echt prachtig om te zien wat hij allemaal laat zien. Wat Antony doet, zijn dingen die je vroeger op het pleintje deed. Dat is geweldig om naar te kijken. En het is in zijn geval ook nog eens functioneel. Op de training doet hij dit ook, inclusief panna’s,” aldus Bergwijn, die niet wilde vertellen welke collega daar het vaakst slachtoffer van is…

Antony dreef de Groninger-defensie inderdaad regelmatig tot waanzin, maar Bergwijn zat ook goed in de wedstrijd. Zijn allereerste hattrick ooit, voelde dan ook als een mooie beloning. De international was er in zijn loopbaan al een aantal keer dichtbij, maar het lukte steeds nét niet. Na zijn vroege (en schitterende) openingstreffer voelde hij aan alles dat het tegen Groningen wél zou lukken.

Aanbevolen
Swingend Ajax wint in broeikas van Groningen en dit valt op!

“Ik was wel op deze hattrick aan het jagen, ja. Ik heb al vaker gehad dat ik twee goals maakte en dat het daarbij stopte. Vandaag voelde ik dat-ie er dit keer wél zou komen. Welke van de drie ik zelf het mooiste vond? De eerste!”

Volgens Bergwijn was het genieten in de warme Arena. Het aanvalsspel verliep soepel en met zichtbaar plezier. “Het ging lekker vandaag. We krijgen veel vrijheid van de trainer, zolang de posities maar goed bezet blijven. Dan wissel ik effe met Antony en dan gaat hij op links en ik op rechts. Dat is moeilijk voor tegenstanders en dan heb je Brian Brobbey die zo sterk is. Dat is gewoon echt lastig te verdedigen.”

“We hebben een fantastisch team met heel veel goede spelers. Het is een luxe dat we zo veel topspelers hebben. Plezier is daarbij het belangrijkste. Ook voor mij. Als je je werk met plezier doet, dan gaat het automatisch goed. Het plezier in voetbal heb ik hier bij Ajax weer heel snel teruggevonden. Dat maakt me wel blij.”

De supporters op de tribune genoten volop zwetend in de Amsterdamse sauna van wat ze kregen voorgeschoteld. Hoe waren de tropische omstandigheden voor de spelers?

Bergwijn: “In het eerste kwartier was het erg benauwd, maar daarna kom je ‘er doorheen’. Dan merk je er eigenlijk niks meer van. Het spel wat we speelden helpt daarbij ook. We zeiden vooraf tegen elkaar dat we zo lang mogelijk de bal in de ploeg moesten houden en dat we Groningen zo kapot moesten spelen. Dan komen die goals vanzelf wel en dat bleek ook.”

Aanbevolen
Schreuder blij met spontane flankwissels Antony en Bergwijn

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >